За последните години няма постъпили оплаквания за нарушаване на човешки

...
За последните години няма постъпили оплаквания за нарушаване на човешки
Коментари Харесай

АБВ видяха пореден изблик на нихилизма към българската история в учебниците за 10. клас

За последните години няма постъпили недоволства за нарушение на човешки права на представители от изброените групи, взели участие в шествието. Когато се показват разлики, се насаждат нови разлики. Тази рецензия към гей парада насочи на конференция ръководителят на АБВ Румен Петков.

За тазгодишния гей церемониал българското държавно управление е отпуснало 100 000 лв., се показва в отговор към партията, даден от Министерство на вътрешните работи по Закона за достъп до социална информация.

В защитата на шествието и контрапарада са били ангажирани 792 служители на реда. Това обезкръвява защитата на София, възмути се Петков. По думите му това е надълбоко погрешен метод. Той разяснява и тематиката за партийните дотации.

Трябва да изберем една част от депутатите, тъй като един лев на глас убива всичко, което е вън от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи , счита Петков. Стои въпросът и по какъв начин ще протича мониторинга върху партийното финансиране.
 За Румен Петков дотацията от 1 лева е уродлива постъпка на ГЕРБ
За Румен Петков дотацията от 1 лева е уродлива постъпка на ГЕРБ

Според него липсва разбор на потребностите на партиите

Идеята бизнесът да финансира политическите партии, занапред си представям какви фантастични резултати ще даде - ще са близки до нулата , предвижда ръководителят на АБВ. Трябва да се опрем на % минималната работна заплата и финансирането да бъде стъпаловидно, съгласно получените гласове, като не основава бюджетни остатъци у партии, които в сметките си държат милиони, оферират от партията. Настояват и за диспути по въпроса.

По най-грубия метод се погазва решението на Народното събрание за закупуването на изтребителите F-16 . Защо би трябвало да изсипваме 2,2 милиарда без пояснение , пита Петков. С доста по-малко средства можем да вдигнем старите МиГ-ове, а също така съгласно него загърбваме Европа.

Според ръководителя на АБВ-София доктор Емил Кало интерпретацията на историята в учебниците за 10-и клас е следващ изблик на нихилизма към българската история. Той дефинира като самоубийствено възприятието на народа да търси единствено негативите в историята си.
 Издателство отхвърля Доган да е представян като академик в учебниците
Издателство отхвърля Доган да е представян като академик в учебниците

" Просвета ": Депутатите да бъдат способени и да не популяризират лъжа

Историята след 1989 година се учи като история на комунизма единствено с негативна конотация и с ненавист, счита той. Историята на България не е на фашизма и на Държавна сигурност, безапелационен беше доктор Кало. Той упорства историята да бъде обсъждана оптимистично. От своя страна ръководителят на АБВ Младежи Пламена Заячка прикани автономията на академичната общественост да не се нарушава.

Припомняме, на 21 юни стана ясно, че е почнала петиция против подмяната на истината за комунизма в учебниците. Тя е адресирана до министър-председателя Бойко Борисов и до министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Ден по-късно от Съюз на демократичните сили показаха възмущението си от метода, по който е показан комунистическия режим в някои от препоръчаните учебници по история за 10 клас.

Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов също възнегодува против " скандалния опит за замяна на истината за комунистическия режим " в новите учебници.

От " Демократична България " също бяха възмутени от операциите за комунизма в учебниците.

Преди дни пък стана ясно, че от МОН са реагирали изпратили рекомендации на издателствата за учебниците по история.

Вчера от Вътрешна македонска революционна организация също излязоха с позиция по въпроса, заявявайки поддръжка с решението на просветния министър. Те оповестиха, че не желаят децата да учат, че Ахмед Доган е български академик. По-късно денем от издателство " Просвета " отхвърлиха сходни изказвания.
 Вътрешна македонска революционна организация срещу децата да учат, че Ахмед Доган е български академик
Вътрешна македонска революционна организация срещу децата да учат, че Ахмед Доган е български академик

Воеводите упорстват за спор по отношение на наличието на учебниците по история
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР