За последните четири години Антъни е получил лични средства под

...
За последните четири години Антъни е получил лични средства под
Коментари Харесай

Шефът на плуването: 100 бона са само самолетните билети на Антъни Иванов!

" За последните четири години Антъни е получил персонални средства под формата на заплата: за 2019-а - 15 000 лв., за 2020-а - 17 250, за 2021-ва - 18 000 и за 2022 година - 23 400 лв. или по 1950 лв. на месец. И това са единствено за персонални средства ", съобщи президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев, който реши да хвърли светлина върху контракта, който е бил препоръчан на Антъни Иванов и който той отхвърли да подпише.

Аврамчев показа още и за парите, които състезателят е получил като заплата в последния олимпийски цикъл. Повод за позицията стана и изказването на юриста на плувеца Георги Градев, че изискванията в оферти на Антъни контракт били неприемливи и заплатата му била като на продавач в супермаркет.

" Когато състезателите са на централизирана подготовка и на лагери всичко се поема от федерацията - храна, хотели, подготовка, възобновяване. Т.е. те половин година са на прехрана на федерация. През този интервал с изключение на всички тези пари, които са към 74 000 лв., Антъни е получил 30 000 $ стипендия от Българския олимпийски комитет по наше предложение. За подготовка и възобновяване - към 54 000-55 000 лв., за присъединяване в интернационалните надпревари, самолетните билети са над 100 000 ", съобщи Аврамчев.

“За 2023 година избраната сума възлизаше на 24 000 лв., т.е. по 2000 на месец. Тези месечни средства се дефинират въз основата на програмата, която подписва федерацията. И от Министерството на младежта и спорта според от категорията, в която попада даден състезател на база класиранията му от миналата година има таван на възнагражденията.

На всички наши състезатели сме се преборили и сме дали тавана по тази стратегия. За осмото място на щафетата на 4х200 метра на международното през декември в Мелбърн, в която взе участие и Антъни Иванов, това е таванът.



Това е таванът на програмата, няма мърдане. Ако не бяхме осми, заплатата на Антъни щеше да падне на 1000 лв.. Постарали сме се всички момчета да получат към тавана, с цел да бъдат удовлетворени.

Ако тези пари са му малко, това са опциите на нашата страната. Ние като федерация даваме пари за върхове и спомагателни награди за положителни класирания. Плуването не е комерсиален спорт и нямаме огромни спонсори, само че до неотдавна нямахме и тези достижения.

Всички са или възпитаници или студенти - на цялостна стипендия. Лагери, цента. Подготовка Излиза, че половината от годината се поема от страната и федерацията. Но до неотдавна нямахме и тези достижения. Така че се надяваме в този момент с постигнатите резултати да притеглим и спонсори ”, съобщи Аврамчев.

“Искам да ви уверя, че Българската федерация по плувни спортове не води война с никого, най-малкото с Антъни Иванов. Последната ми среща с него беше декември месец по време на международния шампионат в Мелбърн. Момчетата бяха доста въодушевени след щафетата - по какъв начин ще упражняваме, по какъв начин ще ще се постараем да бъдем още по-добри. Тогава Антъни не е споменавал, че нещо го тормози и че не е удовлетворен. Изведнъж започнаха да излизат някакви негови постове в обществените мрежи, потърсих го, не подвига. Единствената връзка беше с генералния секретар на федерацията Димитър Бобев, който той попита дали ще му купим билет за връщане.

От този миг повече нямаме контакт с Антъни Иванов. Учудвам се, че обстановката стигна до там, че федерацията и наш бележит играч би трябвало да си приказваме посредством медии или някакви юристи. При нас няма проблем, няма скандал. Аз и до ден сегашен не знам какви са проблемите на Антъни - от кое не е удовлетворен, какво желае ", добави Аврамчев.

" Същия контракт получиха и останалите в националния тим - подписаха го и състезателите, и треньорите. Ние специфичен контракт за Антъни Иванов няма да вършим. Освен това до момента в който има висящо произвеждане, ние няма да подновим диалозите с него, до момента в който не излезе решението на Спортния трибунал. Защото в случай че го санкционират и има подписан контракт, той ще би трябвало да връща тези средства, които е получил от страната ", сподели още Аврамчев.

Както е известно, плувецът е заплашен с отнемане от спортни права поради три пропуснати допинг проби, за две от които той не е дал пояснение, каквито са разпоредбите на Световната антидопингова организация (WADA).

" Според нас главният проблем Антъни да не подписва е тъкмо това висящо произвеждане. Защото друго разумно пояснение за нас няма. Не сме си говорили, не сме си разменяли любезности, не сме се обиждали - нищо. От медиите научих, че на Антъни не му се плува, че не тренира, само че в случай че стартира да тренира ще стане доста добър. Ами да тренира, някой да го е спрял?

Че страната, министерството и федерацията не го заслужавали, тъй като нищо не сме били създали за него. Но съгласно мен за един играч от този сан това е неприемливо. Разбирам, че е раздразнителен, че да ти виси едно 2-годишно наказване не е елементарно. Но все си мисля, че това да носиш националната фланелка и да се състезаваш за България е най-великото и най-престижното нещо. И след това идват всички материални и нематериални облаги. Така че призоваваме Антъни да се концентрира, да реши какво желае, вратата е отворена ", добави шефът на родното плуване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР