За последните 6 години има само три присъди за насилие

...
За последните 6 години има само три присъди за насилие
Коментари Харесай

За шест години: Само три присъди за насилие над медици

За последните 6 години има единствено три присъди за принуждение над медици. Повдигнати са обаче двадесет и едно обвинявания. Това демонстрира статистика на прокуратурата, направена по искане на Български лекарски съюз, заяви 24 часа.

Паник бутони във всички коли за спешна помощ
 
Периодът е определен, с цел да съпостави наказванията, получени преди и след 2013 година, когато бе въведено наказване сред 3 и 15 години затвор за експанзия против лекари и учители, обясниха от съюза. В интервала 2011-2013 година, когато тези санкции не бяха въведени има формирани 10 преписки за принуждение над медици, както и ефикасна присъда за двама побойници.

Лекари от " Шейново ": Насилието е безумство
 
За интервала 2014-2016 досъдебните производства са 11, от които е наказан един обвинен. Това демонстрира, че измененията от 2013 година не се съблюдават, обявиха от лекарския съюз. Според тях това било и главната причина нападенията против лекари да станат всекидневие.

Борисов: Не знам по какъв начин да защитим медиците от простащината
 
По тази причина Представителите на БЛС, прокуратура и здравно министерство ще образуват работна група за търсене на ограничения за предварителна защита на експанзията против медици, обявиха от БЛС. По тематиката " Воля " упорства за ограничения за преустановяване на насилието над лекари
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР