За последните 5 години са преминали през Nexo оборотни пари

...
За последните 5 години са преминали през Nexo оборотни пари
Коментари Харесай

Прокуратурата: Над 94 млрд. долара са преминали като оборот през криптобанката Nexo

За последните 5 години са минали през Nexo оборотни пари в размер на над 94 милиарда $, заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева. 

По-рано през днешния ден адреси в София бяха претърсвани от прокурори, следователи и сътрудници на контраразузнаването. Проверки се вършат в офиси на известната компания Nexo, благосъстоятелност на български жители, търгуваща с криптовалута във Англия, Швейцария, Съединените щати и известни офшорни дестинации.

" В момента текат дейности по следствието и разпити на очевидци в Националната следствена работа. На територията на столицата се организират дейни дейности по следствието за обезвреждане на противозаконна незаконна активност на криптобанката Nexo. Тази банка е основала и поддържа интернационална платформа за продан и даване на заеми на криптовалута. Установено е по досъдебното произвеждане, че главните уредници на тази активност са български жители и главната активност е от територията на България ", сподели Милева.

Тя акцентира, че криптобанката е работила посредством голям брой регистрирани търговски сдружения, които по огромната част от тях съставляват пощенски кутии, т.е. кухи компании.  Милева съобщи, че клиент на платформата е лице, което публично е оповестено за финансиране на терористични актове.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/700311765084550/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР