За последните 5 години най-силен ръст при жилищните имоти във

...
За последните 5 години най-силен ръст при жилищните имоти във
Коментари Харесай

С колко поскъпнаха студията за 5 години

За последните 5 години най-силен растеж при жилищните парцели във Финландия се записва при студията, сочи разбор на финансовата група ОР. От 2015 година до момента цените на този пит парцели в цялата страна регистрират растеж от 15%, като в това време тристайните жилища и жилищата с по-голяма повърхност са поскъпнали с 9%. В Хелзинки за последните 5 години цената на студията се е нараснала с 27%, а отвън рамките на столицата едвам с 0.5%.

" Най-силен ценови растеж следим точно при студията в Хелзинки. Около столицата цената както на по-малките,така и на по-големите жилища, порастват със същите темпове ", споделя икономистът на ОР Йон Видгрен.

Хелзинки е най-популярния град за вложителите в недвижими парцели във Финландия. По данни на Националния статистически институт на страната, съвсем всяко пето студио в страната, продадено на вложител за отдаване чартърен, се намира в Хелзинки.

От юли до септември на настоящата година най-силен растеж в цените при старите жилища се следи в Хелзинки, а точно 4.6%.

От началото на 2015 година жилищата от вторичния пазар са поскъпнали в четири финландски района: Пирканмаа, Северна Остроботния, Уусимаа и Юго-Западна Финландия. Във всички останали елементи на страната цените регистрират спад.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР