За последните 45 години триатлоните събират все повече почитатели и

...
За последните 45 години триатлоните събират все повече почитатели и
Коментари Харесай

Пробвай силите си в триатлона

За последните 45 години триатлоните събират от ден на ден фенове и участници с всяка година и сега наброяват към 2 милиона спортисти, които вземат участие в разнообразни надпревари през годината. Този провокационен, трогателен и пристрастяващ спорт може да изисква доста от един състезател. За да покориш първия си триатлон, има няколко неща, които да направиш.

Най-важното е да си съставиш проект. Избери съответно съревнование, за което да се готвиш. Такова събитие у нас може да е най-популярното Лъвско Сърце. Всяка година триатлонът събира от ден на ден участници, а тази година те са рекордните 400 души.


Можеш да потърсиш и съидейник, с който да тренираш. Ако пък не успееш да намериш подобен човек, можеш да откриеш своята общественост доста елементарно. У нас съществуват разнообразни спортни групи, към които да се присъединиш, където можеш да намериш хората, които ще ти оказват помощ. Такава е една от най-големите общности в България - adidas Runners Sofia.
Общността на бегачите на adidas може да ти бъде от страхотна изгода за подготовката в другите дисциплини в триатлона благодарение на професионални треньори и страхотните хора, с които ще преследвате общи цели.

Капитаните на adidas Runners Sofia Надя и Калин споделят, че е значимо членовете на общността да се преценяват с опциите си, само че да не стопират да се развиват и да натрупат освен физически умения, само че и познания по какъв начин да поддържат положителната си форма.


За една година от основаването си adidas Runners Sofia се трансформира в част от живота на доста хора, които посещават безплатните тренировки на общността, вземат участие от името на adidas Runners Sofia в интернационалните маратони като тези в Берлин, Париж и Атина.

В седмицата преди Лъвско сърце общността провежда и първия си състезателен лагер. За седем дни общността тренира със своите треньори в разнообразни дисциплини, взе участие в доброволни начинания и просветителни лекции на тематики, свързани с подготовката за триатлона.

Програмата на лагера, готова от капитаните Надя Младенова и Калин Стоянов, заложи на високоинтензивни тренировки, крос, колоездене, плуване, аква аеробика и даже сърф йога. Общността отдели време и за беседи на тематика хранене, което от е голямо значение в подготовката за подобен вид събитие.


Капитаните поучават, че за цялостната подготовка преди присъединяване на триатлон е значимо дали имаш бекграунд в спортуването и в кой от спортовете (плуване, колоездене или бягане), или си новак. От това зависи и какъв брой време да отделиш за подготовката си. Те предлагат да планираш най-малко 3 месеца за подготовка, с цел да се чувстваш удобно по време на триатлон и всяка седмица да редуваш бягането, плуването и колоезденето.

Те споделят, че макар че всяка подготовка е строго самостоятелна, има някои трикове, които могат да оказват помощ. Плувай по-често, само че по малко. Ако усещаш, че си отпаднал, е време да спреш. Ако продължиш, техниката ти ще пострада и няма да получиш мечтаните резултати.

Капитаните споделят, че е значимо да изградиш издръжливостта си, тъй като единствено скоростта не е всичко. А също така е значимо да помниш, че и крайното класиране не е най-важното.


С разрастването на общността на бегачите се разрастват и местата, където можеш да срещнеш член на adidas Runners Sofia. От улиците на столицата до планинските терени на Странджа преди и по време на триатлона Лъвско сърце. Надя и Калин споделят, че постоянно наблюдават новите забавни трендове в света на спорта у нас и в чужбина, с цел да дават нови благоприятни условия за развиване на членовете в групата. Стараят се да получават нови познания за разнообразни способи в спортуването, с цел да предават най-ефективно тези познания и на останалите. А за членовете на adidas Runners Sofia остава единствено да имат предпочитание да спортуват, да се развиват и да откриват нови върхове за подчинение.
аdidas Runners Sofia можеш да намериш във Фейсбук и да се присъединиш към една от най-големите общности от бегачи в България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР