За последните 24 часа новите случаи на коронавирус в България

...
За последните 24 часа новите случаи на коронавирус в България
Коментари Харесай

COVID-19 в България: 8 нови заразени медици, почина мъж след сбирката в Перущица

За последните 24 часа новите случаи на ковид в България са 81 при направени 2371 PCR теста. Процентът на инфектирани по отношение на направени PCR проби е 3,41 на 100, откакто през вчерашния ден сутринта беше 6,27 на 100. Това демонстрират данните на единния информативен портал.
Общо записаните случаи на COVID-19 в страната са 3755, от тях дейни са 1554.
Общата заболеваемост е 3,26% (3755 случая при 114 854 направени теста), като за пръв път тази седмица тя не се усилва.
Пациентите с потвърден COVID-19, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 314. 17 от тях се намират в интензивни отделения и клиники, оповестяват от здравното министерство.
Под карантина в цялата страна сега са 17 453 души.
Разпределението на новите случаи по области по сегашен адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 5; Видин – 5; Враца – 1; Кюстендил - 6; Перник - 2; Пловдив - 2; Сливен - 7; Смолян - 8; София област - 12; София град - 28; Стара Загора - 1; Шумен - 3; Ямбол – 1.
8 са новите инфектирани медици в страната - при двама лекари, четири медицински сестри, един санитар и един при различен медицински личен състав. Броят на инфектираните с ковид медицински чиновници от началото на пандемията доближи 341.
67 души са новите излекувани заденонощието, общо преборилите ковид в България са 2008 души.
Трима са умрелите с COVID-19 за последните 24 часа. Те са единствено мъже: мъж на 61 година с пневмония; мъж на 80 година с пневмония и мъж на 87 година с пневмония и хронично белодробно заболяване. Общо умрелите лица, при които е бил доказан новият ковид са към този момент 193.
Продължава разпространяването на заболяването след сбирката в Перущица:
Два от новите случаи в Перущица са от евангелистката сбирка  на 6 юни в ромската махала града. Според кмета на града, хора от квартала не са участвали на сбирката и не са били контактни.Мария Вълканова се надява да спре разпространяването на ковид в Перущица.
Религиозният семинар се оказа " развъдник " на болестта. Оказа се,  че на сбирката са участвали 50 души от цялата страна - Ямбол, Самоков, Раковски. Данните са от епидемиологичното изследване на РЗИ-Пловдив. Районните здравните инспекции по места са известени.
Двама нови пастори са с позитивен за COVID-19 резултат, а единият е умрял тази нощ.
Той не е включен в статистиката за последните 24 часа. Мъжът е от ямболското село Козарево, където е бил и здравен посредник. 45-годишният Иван Иванов е участвал на събирането в ромската махала на Перущица, оповестява BTV.
СЗО: Светът навлезе в нов рисков стадий на пандемията
Промяна в ограниченията у нас:
Междувременно, от през днешния ден отпада и 14-дневната картина за идващите у нас лица от Кралство Белгия. Отменя се и изолацията за всички, пристигнали от там, в интервала 9.06. - 19.06., излиза наяве от заповед на здравния министър Кирил Ананиев.
В същата заповед се показва, че под карантина няма да бъдат поставяни и краткосрочно командированите чиновници от държавната администрация при осъществяване на техните отговорности, по реда на Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина.
Мангъров: Има инфектирани, само че съвсем няма заболели от ковид у нас
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР