За последните 20 години Швеция е страната, в която цените

...
За последните 20 години Швеция е страната, в която цените
Коментари Харесай

Хотелът е по-изгоден от наемане на жилище

За последните 20 години Швеция е страната, в която цените на жилищата непрестанно порастват. Това безспорно с отразява и на наемния пазар. Ръстът при наемите в Стокхолм е достигнал равнища, при които излиза по-изгодно да се живее на хотел.

Друга причина, с изключение на цените, е и големият недостиг на жилища, които се отдават чартърен. Търсенето в профилирани уеб сайтове, каквато е практиката в редица страни, тук не работи. Най-сигурният метод клиентът „ да се добере” до квартира е посредством другари или родственици.

Що се отнася до наемните равнища, то за последните 12 месеца се регистрира растеж от 7% при гарсониерите. Средно месечно наемателят би трябвало да задели към 8000 крони от месечния си бюджет. Със 6% е нарастването при двустайните жилища. В взаимозависимост от региона наемните равнища тук варират сред 10 000 и 15 000 крони на месец.

Един от огромните профилирани уеб сайтове в Швеция за недвижими парцели към този момент предлага и алтернатива „ живот на хотел” в предградието Бромма, като за месец там може да бъде наета стая против 9000 крони.

„ Дефицитът на жилища ни накара да потърсим различен метод на решение на казуса с недостига на този вид парцели. Временното предложение на хотелска стая на допустима цена може да се дефинира като вероятен отговор на възходящото търсене”, споделя изпълнителният шеф на портала Воѕtаd Bиĸтop Бьopcън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР