За последните 10 години откакто се провежда Нощта на театрите

...
За последните 10 години откакто се провежда Нощта на театрите
Коментари Харесай

Какво обедини Юлиан Вергов, Владо Карамазов, Луиза Григорова-Макариев и Радина Кърджилова

За последните 10 години откогато се организира Нощта на театрите в България, в събитието са се присъединили повече от половин милион души. И това е безусловно доказателство, че то е един от най-мащабните театрални планове.
 Нощ на театрите 2022, 10-ото издание и всичко, което би трябвало да знаем за него
През девет нощи в десетата

Задава се следващата Нощ на театрите

Тази година пък следва да се организира единайсетото издание на Европейската самодейност, която единствено в границите на няколко часа ще събере стотици културни събития в градовете у нас. Традицията на събитието повелява то да се организира всяка трета събота от ноември, като датата за идното издание е 18 ноември.

Организаторите към този момент приготвят публиката с онлайн тийзър акция с поредност от образни тълкования с корони в разнообразни тематични и жанрови прочити. И тази концепция не е инцидентна - тя показва главния слоган на Нощ 11 - " Под властта на театъра всяка роля е друго царство ".

Посланици на самодейността тази година са едни от най-любимите и известни български създатели. Сред тях са режисьорите Галин Стоев, Явор Гърдев, Антон Угринов, драматурзите Александър Секулов и Яна Борисова, актьорите,,,,, Владимир Михайлов, Деян Ангелов,, Константин Еленков, Мартин Димитров, Теодора Духовникова,,,, Боряна Братоева, прима балерината Марта Петкова и премиер-солистът Никола Хаджитанев. Всички те с изключение на като посетители в шест-часовия Live Cam, ще се включат и в емблематичния фотографски план " Нощни персонажи ".

" В театъра сме разграничени на играещи и гледащи, на фенове и функции, на артисти, създатели и режисьори... Но тази Нощ ние сме и спектакълът, и публиката. Завладени от театъра, ние слагаме театралната корона и разбираме, че всяка роля е друго царство ", споделят уредниците на Нощта на театрите в България.
 Нощ на театрите 2020 и по какъв начин осмото му издание е по-различно
Театърът събира, без значение какво ни разделя

Една по-различна Нощ на театрите

Единайстата Нощ на театрите в България е на 18 ноември 2023 година, а цялостната стратегия е.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР