За последната година пакетчето краве масло от 125 грама е

...
За последната година пакетчето краве масло от 125 грама е
Коментари Харесай

За година маслото е поскъпнало на едро с 53%

За последната година пакетчето краве масло от 125 грама е поскъпнало на едро с цели 80 стотинки или с 53% и към този момент се предлага приблизително по 2,29 лева В началото на юни 2017 година цената му на тържищата бе 1,50 лева./бр.За година маслото е поскъпнало на едро с 53%.За година маслото е поскъпнало на едро с 53%.

По-голямата част от продукта е вносен и търговците се оправдават по-скъпите доставки от чужбина, пише econ.bg.

``
реклама

При останалите млечни артикули разликите по отношение на началото на предишното лято не са толкоз огромни. Масовият кашкавал „ Витоша “ преди година се е продавал на едро приблизително по 10,09 лева./кг, а в този момент с десетина стотинки по-скъпо – по 11,21 лева През последната седмица най-ниската цена на едро от по 8 лева./кг е била регистрирана в Стара Загора и Добрич, а най-високата от съвсем 15 лева в Ловеч, сочат данните на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите (ДКСБТ). Само в 4 региона на страната – Благоевград, Плевен, Сливен и Стара Загора оптималните цени в интервала 29 май – 2 юни са били под 10 лева./кг.

Поскъпването при кравето сирене на едро за последните 12 месеца е малко по-голямо – в границите на 15 ст. на кило. Средната му цена за предходната седмица е на равнище от 5,87 лева./кг, против 5,71 лева лани. През предходната седмица най-ниската цена на едро от 4,80 лева./кг е записана в Сливен, осведоми monitor.bg. Най-високите от 8,12 лева./кг и 8,10 лева са регистрирани надлежно във Велико Търново и Ловеч. В 9 области на България оптималните борсови цени за предишните 5 работни дни на кравето сирене са били на равнище 6.00 лева./кг или под тази граница.

Прясното и киселото мляко за последната година резервират относително постоянни цени на едро. В началото на предишния юни прясното мляко в кутия от 1 л с масленост от 3% е вървяло по тържищата по 1,60 лева./л, а в този момент – по 1,49 лева Киселото мляко пък в кофичка от 400 грама с масленост от 3% и нагоре се оферираше през предходната седмица на едро по 0,81 лева, против 75 ст. преди година.

Имитацията на сирене с хидрогенизирана растителна лой по отношение на предходната година е по-евтино с 13 ст. и на тържищата се предлага по 2,24 лева./кг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР