За последната една година материалите за огрев са поскъпнали двойно.

...
За последната една година материалите за огрев са поскъпнали двойно.
Коментари Харесай

Българинът знае 2 и 200: Повишен интерес за купуване на пелети от Турция

За последната една година материалите за огрев са поскъпнали двойно. Това накара част от сънародниците ни да стартират да купуват от съседите. В интернет има разгласи за турски пелети 750 лв. за звук. В складовете на Околовръстното шосе в София българските са 900 лв. за звук.

Преди войната гърците купуват по-евтини пелети от Украйна, само че от месеци към този момент се доставят от България, споделят търговците. Поскъпването на българските пелети пък предизвика сънародниците ни, които се отопляват по този метод, да търсят на пазара в прилежаща Турция.

Обява в турски уебсайт за пелети предлага 15 кг за 119 турски лири или 13 лв.. Това пале български пелети е един звук и петдесет кг и коства 900 лв.. Същото количество турски пелети - 70 торби по 15 кг - ще ни коства 910 лв. и то без разноските за превоз.

В същото време е реалност, че в български уеб сайтове се продават турски пелети, които са доста по-евтини от българските. В складовете на Околовръстното пелетите не доближават, тъй като търсенето, в това число и от Гърция, е огромно, оповестява bTV.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР