За последен път Русия използва ракети Х-101/555 на украинска територия

...
За последен път Русия използва ракети Х-101/555 на украинска територия
Коментари Харесай

Русия ударно трупа ракети: експерт разкрива стряскащи цифри

За финален път Русия употребява ракети Х-101/555 на украинска територия през нощта на 21 септември. Отсъствието на пускове от главната ударна номенклатура през последните месеци единствено затвърждава убеждението, че процесът на тяхното струпване се прави методично и стремително, счита военно-политическият коментатор Александър Коваленко, предава УНИАН.

„ Ще отбележа също, че даже да натрупат 200 ракети, те няма да могат да ги изстрелят по едно и също време, защото в този случай към този момент поражда казусът с наличността и функционалността на ракетоносителите “, написа той.

Според специалиста обаче Руската федерация не е останала без ракети.
" В нощта на 21 септември Русия употребява 43 ракети Х-101/555 на територията на Украйна, от които 36 бяха свалени. От този ден ракети от този вид не са употребявани на територията на Украйна. Но това не значи, че те са се изчерпали, тъй като това, което се създава, не може да свърши “, разяснява специалистът.

В същото време Коваленко разказа в детайли какъв брой ракети може да създава Русия на месец:

-Х-101/555 - в Русия дневно се създават по две ракети Х-101/555; в това време ракетите, които са били неизползваеми и изискват сериозен ремонт, се възстановяват; това са основно ракети Х-55. По този метод на месец съветските войски могат да създават приблизително 60 ракети Х-101/555/55 +/- 20%);

-SLCM " Калибър " - месечно произвеждане може да бъде до 40-45 ракети;

-Искандер-М " - производството на тези ракети е внимателно и сериозно подвластно от доставките на непознати съставни елементи, само че приблизително те могат да създават 3-4 изцяло боеспособни ракети на седмица;

-Kh-47M2 " Кинжал " – производството им е още по-проблемно, тъй като е подвластно съвсем напълно от непознати съставни елементи, които включват повече от 300 микросхеми, микрочипове и други задгранични артикули. Тяхното произвеждане може да доближи приблизително до 2-3 бойни ракети на месец.

Превод: faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР