За посещение на църкви, кина, театри, търговски центрове и молове,

...
За посещение на църкви, кина, театри, търговски центрове и молове,
Коментари Харесай

Кипър въвежда задължителен корона паспорт за църкви, курорти и молове

За посещаване на църкви, кина, театри, търговски центрове и молове, фитнес центрове, танцови учебни заведения, старешки домове, хотели и курорти, казина и конференции от понеделник в Кипър е наложителен корона паспорт.

Документ, с който жителите да покажат негативен резултат от бърз или PCR тест, изработен през последните 72 часа, имунизация с най-малко една доза или удостоверение, че сте минали COVID-19 през последните 6 месеца.

Задължителното потребление на корона паспорта не се отнася за фризьорски и козметични салони, пазари, аптеки, пекарни, месарници, плажове.

Двуседмичната строга карантина , въведена на 26 април, се отстранява в понеделник, като по този метод се отварят икономическите и обществени действия за жителите, само че според правила и протоколи.

Министърът на опазването на здравето на Кипър Константинос Йоану акцентира, че контролът дали жителите имат нужните документи ще се прави единствено от полицията или способените органи, а не от виновните в бизнеса и регионите, където корона паспортът е наложителен и сподели, че това е краткотрайна мярка в преходния интервал.

Той изясни, че до 1 юни ще има последователно облекчение на ограниченията на няколко етапи, " с цел да се даде повече време за стабилизиране на епидемиологичната картина, като в същото време се ускорят имунизациите " и акцентира, че задачата е над 60 % от популацията до края на юни да бъде ваксинирана с най-малко една доза.

Кипър се връща към нормалността, откритите тераси на заведенията за публично хранене ще бъдат отворени още веднъж, позволени са събирания до 10 души, както навън, по този начин и в домовете, наложителното изпращане на SMS известия за придвижване на жители ще бъде отстранено, а комендантският час ще бъде от 23.00 часа.

Според формалните данни на Министерството на здравеопазването на Кипър, към 4 май са осъществени 307 698 имунизации, от които 235 919 или 31,9 % са получили първата доза, а 71 779 (9,9 процента) са изцяло имунизирани.

От началото на пандемията в страната са регистрирани 68 442 случая на COVID-19, а общо 328 души са умряли.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР