За поредна година Враца ще посрещне предстоящите великденски празници с

...
За поредна година Враца ще посрещне предстоящите великденски празници с
Коментари Харесай

Враца посреща великденските празници с пъстра украса и богата програма

За поредна година Враца ще посрещне идните великденски празници с пъстра декорация и богата културна стратегия, оповестиха от локалната администрация.
От началото на седмицата стартира подготовката на централния площад, където е ситуиран отбор от 5 огромни яйца, изрисувани с художествени претекстове. Екипите на БКС украсиха огромната арка, която се обособи като желано място за фотоси на жителите и гостите на града. Преобразени са и дърветата на площада, а по случай Цветница на емблематичната улица „ Търговска “ ще бъдат сложени четири цветни гирлянда. Празничното накичване на града ще продължи, като следва разполагането на ръчно изрисувани яйца по централната пешеходна зона.
В навечерието на Великден, от 11 до 24 април, на централния площад ще се организира базар, с присъединяване на локални търговци и производители.
За красивите пролетни празници – Лазаровден и Цветница е планувана разнообразна културна стратегия.
На 16 април от 11 часа на площад „ Христо Ботев “ ще се организира концерт с присъединяване на Представителен танцов състав „ Хемус “ и Ансамбъл за национални песни и танци „ Вратица “, а програмата ще продължи с концерт на музикантите от духовия оркестър към читалище „ Развитие - 1869 “.
През целия ден, пред постройката на Община Враца ще се организира и обичайният Фермерски пазар, в който присъединяване ще вземат десетки производители от цялата страна.
Цветница ще бъде маркирана с концертна стратегия, като началото е в 11 часа, на централния площад в града.
На Великден – 24 април, от 11 часа, на площад „ Христо Ботев “, жителите и гостите на Враца ще отбележат дружно празника с концерт на Райна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР