За поредна година Венеция е столица на карнавала. Традиционният карнавал

...
За поредна година Венеция е столица на карнавала. Традиционният карнавал
Коментари Харесай

Време за карнавал! Лодки летят в небето във Венеция

За поредна година Венеция е столица на карнавала. Традиционният карнавал стартира с музика и тематично шествие на лодки по канал Канареджо под мотото " Луната е отговорна ". Темата е определена във връзка 50-ата годишнина от стъпването на човек на земния сателит. Мотото е отпратка и към шекспировата пиеса " Отело ", в която Луната е упреквана, че подлудява хората, написа Блиц.

``
реклама

Началото събра многочислени фенове, които наблюдаваха шествието по канала на богато украсените лодки.

" Това събитие е отлично, тъй като то е метод да изразиш себе си, да се сътвори наслада. Наистина се нуждаем от това, цяла Италия се нуждае от това. От цяла Италия и от целия свят идват на карнавала във Венеция и той е прелестен ", означиха гости. 

Карнавалната традиция във Венеция датира от епохи и е известна с обилните маски, носени от гуляйджиите. През последните години проявата се трансформира във водеща туристическа атракция за града.

До 5 март Венеция още веднъж става столица на карнавала. 

Карнавалните дни ще бъдат белязани от разнородни прояви - изложения, ателиета за маски и карнавални тоалети, състезания за най-хубава маска и костюм, балове и други Всички водещи музеи, венециански дворци (така наречените палаци) и площади, както нормално, ще се включат с разнородни изяви в карнавала.

През карнавалните седмици няма да бъдат пропуснати няколко ритуала. На 24 февруари на площад Сан Марко ще се състои ритуалът Полетът на ангела. От камбанарията на Сан Марко „ ще полети “ ангел, който благодарение на специфични механизми ще се приземи на площада. Тази година в ролята на ангела ще се превъплъти Ерика Кия, която предходната година завоюва състезанието за най-красиво момиче на Венецианския карнавал.

На 3 март ще се състои ритуалът Полетът на орела, когато над площад Сан Марко „ прелита “, оборудвана със специфичен механизъм, звезда, дегизирана като орел. На 5 март пък ще се състои ритуалът Полетът на лъва, когато над площада ще бъде спуснато голямо платно с изображение на крилатия лъв, който е знак на града.

Криминална карта на света: градовете, където туристите най-често са ограбвани по улиците

На 5 март ще бъде определено и най-красивото момиче на карнавала, което е различен неизменен обред.

Краят на карнавала бележи началото на Великденските пости.
 
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР