За поредна година световните политически и бизнес лидери се събират

...
За поредна година световните политически и бизнес лидери се събират
Коментари Харесай

Планът за мир на Зеленски е в центъра на икономическия форум в Давос, който започва днес

За поредна година международните политически и бизнес водачи се събират в швейцарското курортно населено място Давос за обичайния стопански конгрес, съобщи БНР. Утре в него се чака да вземе присъединяване и българският министър председател Николай Денков. Форумът в Давос ще продължи до петък.

Още първоначално му се чака персонално да участва президентът на Украйна Володимир Зеленски, единствено ден, откакто в Швейцария се организира среща, отдадена на оферти от него План за мир.

След като през вчерашния ден делегати от повече от 80 страни взеха присъединяване в следващата среща, отдадена на Плана за мир, този път в Давос, към този момент публично е известно, че украинският президент ще вземе присъединяване персонално в Световния стопански конгрес. По традиция – с изключение на основните въпроси в икономическата сфера, в Давос се слага акцент и върху най-важните геополитически събития.

Форумът тази година се организира под надпис " Възстановяване на доверието " и ще засегне редица тематики, свързани с внезапната ескалация на геополитическото напрежение и опасенията за световната търговия, свързани с Близкия изток. Инфлацията и икономическият напредък, войната на Русия против Украйна, софтуерните промени и световната фрагментация също са залегнали в дневния ред на събитието, което ще завърши в петък.

Според програмата на форума във вторник в него ще взе участие и министър председателят учен Николай Денков.

Сред огромните имена от света на бизнеса в Давос са Сам Олтман, основният изпълнителен шеф на OpenAI, основателя на чатбота " ChatGPT ".

По традиция ръководителите на МВФ, Световната банка, Световната комерсиална организация и основният секретар на Организация на обединените нации също ще вземат участие в панелите на влиятелния стопански конгрес.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР