За поредна година ще се допусне провеждането на Луковмарш в

...
За поредна година ще се допусне провеждането на Луковмарш в
Коментари Харесай

В София ще се проведе ежегодното антифашистко шествие Без нацисти по улиците ни!

За поредна година ще се допусне провеждането на Луковмарш в София. Паралелно с това в границите на утрешния ден ще се състои и годишното антифашистко шествие " Без нацисти по улиците ни! ". Начална точка ще бъдe Централни минерални бани, в 12:30 часа.

" Без нацисти по улиците ни! " е единственото събитие, което се опълчва на фашисткото шествие " Луковмарш ", само че през годините се трансформира и в най-голямата проява против ненавист и разделяне. 

Публикуваме останалата част от прессъобщението без редакторска интервенция:

Със взаимност отново ще вървим по улиците на София, обединени против фашизма, нацизма, хомофобията, сексизма, ксенофобията и всевъзможен тип дискриминация. За нас тези реторики не са мнение, а закононарушение.

През 2021 година видяхме голям брой безчовечен набези от участници и уредници на " Луковмарш ". Жена беше ударена от някогашен уредник на събитието и претендент президент Боян Расате, а офисът на ЛГБТИ+ обществен център " Рейнбоу хъб ", опустошен от неговите почитатели. Първият Бургас прайд беше нападнат от голям брой хулигани, същите които маршируват за генерала, а многоцветното знаме, знак на тъждество и независимост, изгорено.

Групи мъже предизвикаха и всяваха ужас на всяко събитие, проведено против дискриминация в продължение на месеци. На интернационалния ден за битка с насилието над дами, без никакви терзания, същите се появиха на демонстрацията " Нито една повече " и избутаха жертва на принуждение от микрофона, с цел да споделят нечовешките си политики. Предпазени от полицията, те бяха пуснати да разнасят омразата си и да не престават с провокациите си. Днес, същите тези мъже се пускат в Народното събрание и вземат участие в решения за образованието на нашите деца.

Последните две години " Луковмарш " беше неразрешен да се организира като шествие с решение на съда. Това не попречи на последователите му да се съберат на началната си точка и, ескортирани от полицията, да викат нацистки лозунги, да демонстрират нацистки знаци и да разнасят " болестта " си.

" Без нацисти по улиците ни! " е тук, тъй като ние няма да спрем да се борим с фашизма! Ние ще сме на улицата, обединени против безчовечен политики, организации и събития!

За това ние желаеме цялостната възбрана на Луковмарш и организациите, които стоят зад него!

Ние споделяме " НЕ! " на фашизма, " НЕ! " на безразличието, " НЕ! " на омразата и " НЕ! " на " Луковмарш "!!!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР