За поредна година през есента морската столица ще се превърне

...
За поредна година през есента морската столица ще се превърне
Коментари Харесай

Фестивал на Индия във Варна

За поредна година през есента морската столица ще се трансформира в център на индийската просвета и обичаи. На 13 и 14 октомври мол Варна ще бъде хазаин на Четвъртото издание на придобилия към този момент известност Фестивал на Индия – Варна 2018.

В продължение на два дни жителите и гостите на града ще могат да се допрян до мистичната мощ на страната от Далечния Изток в поредност от цветни прекарвания, преплитащи танци, музика, семинари и уъркшопове. Очаква се особено за ревюто в събота да дойде посланикът на Индия у нас – Нейно Превъзходителство Пуджа Капур.

Програмата на фестивала ще върви редом в няколко зали на комерсиалния център. За феновете на източната философия и грижа за здравето във Варна ще дойдат учители от Индия,  Белгия, Англия, Румъния, Украйна и Русия, измежду които известните Стела Сачи, Сатя Стив и доктор Мауна Каушик, позната на варненци от присъединяване й във Фестивала на здравето и хубостта. Уроци по йога, в това число за деца, ще се организират в спортните центрове на комплекса.

В обособената Експо зона гостите на фестивала ще открият богата палитра от аюрведични артикули, чайове, храни и подправки от далечната страна, типичен индийски дрехи, аксесоари и амулети. Древното изкуство мехенди също ще бъде показано - майстори на рисунките с къна ще украсяват ръцете на искащите с изящни плетеници.

За положителното въодушевление на посетителите уредниците са планували екзотична стратегия с едни от най-хубавите реализатори на типичен индийски танци – румънската група Indra Dance Academy. Ще има още ревюта на национални носии и модерна мода от Индия, лотария за всички посетители на ревюто, а на финала му – индийско киртан празненство.

Фестивалът ще посреща гости от 10 до 19:30 часа, входът е 10 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР