За поредна година ОУХристо Ботев във Варна отбеляза Деня на

...
За поредна година ОУХристо Ботев във Варна отбеляза Деня на
Коментари Харесай

ОУХристо Ботев във Варна за поредна година отбеляза Деня на розовата фланелка

За поредна година ОУ " Христо Ботев " във Варна означи Деня на розовата фланелка.

Възпитаниците на главното учебно заведение бяха подготвили разнообразни начинания, с които споделиха своето " Не на издевателството в учебно заведение ".



Бяха извършени в класовете беседи по тематиката с вербалният и физически тормоз, а децата написаха послания, които размениха със свои съученици и си дадоха обещание да са вежливи, положителни и състрадателни към всички, да се почитат, да поддържат връзка и да бъдат толерантни.



По-малките нарисуваха рисунки, създадоха табла, на които написаха вълшебни думички, с които, съгласно тях би трябвало да поддържат връзка между тях.

Петокласниците подариха послания на малчуганите от втори клас, а второкласниците върнаха жеста в двора на учебното заведение, като раздадоха картонени розови ръчички с вълшебни думички и направиха приказност от розови балони в небето.



Всяка година дребните ботевчета обличат розовата тениска, която е интернационален знак на битката с издевателството в учебно заведение. Всички деца си дадоха обещание освен на този ден, а постоянно да ценят всеки човек, да обичат и почитат съучениците си.



За пръв път „ Ден на розовата фланелка “ е извършен в Канада през 2007 година като митинг, проведен от двама възпитаници – Дейвид Шепърд и Травис Прайс. Те се обличат в розово, с цел да изразят позицията си против деянията на тормоз в учебно заведение.



По време на откриването на образователната година в школото, където учат, група по-големи възпитаници се подигравали и тормозили деветокласник. Подигравките им били предизвикани, тъй като той бил облечен с розово поло. Тормозът разплакал деветокласника. На идващия ден Дейвид и Травис купили и раздали на съучениците си 50 розови тениски в поддръжка на унизеното дете.



Тази самодейност бързо става известна измежду учениците от други учебни заведения и страни и към този момент 17 години традицията облича в розово милиони деца по света и техните учители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР