За поредна година огромни цветни хвърчила ще изпъстрят небето над

...
За поредна година огромни цветни хвърчила ще изпъстрят небето над
Коментари Харесай

Цветна феерия от хвърчила ще изпъстри небето над Аспаруховия плаж

За поредна година големи цветни хвърчила ще изпъстрят небето над Аспаруховия плаж на 27 и 28 август, оповестиха за Moreto.net уредниците от клуб " Асто "

Традиционно фестивалът притегля многочислени посетители от страната и чужбина. С всяка минала година той се разраства и става все по-атрактивен и сполучлив, а със своя интернационален темперамент това новаторско и атрактивно културно събитие способства за построяването на характерния образ на града.

През август фестивалът ще означи десетата си годишнина . Тя ще бъде отпразнувана с двуседмична фиеста в края на лято 2022, за наслада на всички почитатели и фенове на този тип представления

Грандиозният празник на свободния полет под мотото " По пътя на птиците " ще обходи цялото наше черноморско крайбрежие, следвайки полетния път на птиците " Виа понтика ". Еднодневни и двудневни демонстрации на хвърчила ще бъдат извършени на шест разнообразни места.

Основен акцент на фестивала са демонстрациите на интернационалните кайт клубове, които показват своите неповторими модели хвърчила, постоянно достигащи впечатляващи размери, надпреварите с управляеми модели хвърчила и детските работилници, където малчуганите изявяват гениите си и се забавляват.

От 10.00 до 17.00 ч. през оповестените фестивални дни на Аспаруховия плаж професионалните клубове на участниците ще демонстрират най-новите си творения, в това число атрактивните за децата обемни модели на разнообразни животни – мече, тигър, октопод, калинки и доста други. Очакваме да станем очевидци и на майсторско ръководство на спортни хвърчила – това са модели за напреднали, които летят доста бързо и разказват комплицирани фигури в небето.

Парадът ще бъде придружен от приятна музика и други занимания за дребни и огромни . Организаторите чакат в събитието да се включат демонстратори и майстори на хвърчилата от няколко страни.

Всяко издание на фестивала насочва разнообразни послания, както рекламни, по този начин и публично значими, като да вземем за пример такива, свързани с чистотата на околната среда, опазването на застрашени типове птици и природата като цяло.

Провеждат се ат ателиета и работилници за детско творчество на тематики, свързани с летенето и вятъра.

От своето пораждане в Азия преди две хилядолетия, изкуството за разработване и стартиране на хвърчила се е популяризирало на всички места по света. Днес то е по-популярно от всеки път, то е метод за релаксация, занимателен спорт и тип духовно упражнение. И за разлика от доста други изкуства, в никакъв случай не е прекомерно рано или прекомерно късно да започнете да го практикувате.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР