За поредна година Община Варна оценява високия професионализъм на медицински

...
За поредна година Община Варна оценява високия професионализъм на медицински
Коментари Харесай

Над 500 лекари работя в УМБАЛ „Св. Марина“, 102-ма са назначени през последните 2 години

За поредна година Община Варна прави оценка високия професионализъм на медицински експерт от най-голямата болница в Източна България.

В навечерието на 24 май ръководителят на Вирусологичната лаборатория в УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна проф. доктор Теменуга Стоева бе отличена с самостоятелна „ Награда Варна “ в категория естествени науки.

Високото отличие бе присъдено на проф. Стоева за извънреден принос при основаването и логистиката в изискванията на изключително състояние на първата високотехнологична PCR-лаборатория в Източна България, основана на територията на УМБАЛ „ Света Марина “ – Варна.

Сн.: Проф. доктор Теменуга Стоева

В УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна работят 518 лекари - водещи учени и експерти от разнообразни посоки на здравната просвета, от които 31 професори, 59 доценти, 41 основни асистенти, 200 асистенти и 674 експерти по здравни грижи. Общият брой на личния състав е 1984 души. Средната възраст на лекарите е 42 години, а на експертите по здравни грижи – 45 години.

През последните 2 години новоназначените лекари в болничното заведение са 102-ма, 138 експерти по здравни грижи и 114 здравни асистенти. Болницата е най-голямата база за образование на студенти, специализанти и докторанти от Медицински университет – Варна и водещо лечебно заведение за пациентите освен от Варна, само че и от цяла Източна България.

В болничното заведение се организират диагностични и лечебни процедури с високоспециализирана, неповторима за района инсталация в региона на ортопедия, урология, коремна хирургия, лъчетерапия, клинична и имунологична лаборатория, образна диагностика, трансплантация на стволови кафези, педиатрия, неврохирургия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР