За поредна година на гранично контролно-пропускателния пункт Калотина се образуваха

...
За поредна година на гранично контролно-пропускателния пункт Калотина се образуваха
Коментари Харесай

Превозвачите се оплакват от километрични опашки на ГКПП Калотина

За поредна година на гранично контролно-пропускателния пункт " Калотина " се образуваха километрични тапи поради преминаващите през страната ни гастербайтери. От фрагменти публикувани в обществените мрежи излиза наяве, че през миналата вечер задръстването от граничния пункт е стигнало до Драгоман, сигнализират от Камарата на автомобилните превозвачи в България (КАПБ).

За браншовата организация е притеснително, че институциите не са подхванали ограничения, въпреки че казусът се повтаря от години. " С години всички пътуващи знаят, че в края на август гастербайтерите ще наводнят българските пътища и ще задръстят Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ". Всички го знаят, единствено " Гранична полиция " и Министерство на вътрешните работи са сюрпризирани ", акцентират превозвачите.

Те акцентират също, че в последните седмици десетки хора са загинали при тежки произшествия по българските пътища. " Очевидно даже и сигурността не трогва тези, които следва да реализират надзор, тъй като леки и тежкотоварни коли изчакват на една опашка без трафикът да бъде следен по какъвто и да било метод ", декларират от КАПБ.

От Камарата на автомобилните превозвачи в България упорстват за незабавни ограничения за справяне с казуса. Според браншовата организация е наложително да се обезпечи спомагателен запас на място, който да обезопаси трафика и по опция да раздели лекотоварния от тежкотоварния поток.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР