За поредна година МУ-Варна е лидер сред медицинските университети у

...
За поредна година МУ-Варна е лидер сред медицинските университети у
Коментари Харесай

Класация на UniRank за 2023 г.: МУ-Варна е на първо място сред медицинските университети у нас

За поредна година МУ-Варна е водач измежду медицинските университети у нас и попада в топ 10 на най-престижните висши образователни заведения в страната съгласно водещата международна самостоятелна платформа за висше обучение UniRank, оповестяват от образователното заведение. Класирането е съгласно годни и безпристрастни уеб индикатори от самостоятелни източници, а не въз основата на данни, предоставени от самите университети.

UniRank подрежда висшите образователни заведения в България по рейтинг като регистрира акредитация, предложение на бакалавърски, магистърски и докторски степени на образование, видимост в онлайн пространството, високи достижения, интернационален престиж и доверие в просветителната институция.

Челната позиция на МУ-Варна демонстрира, че студентите са оценили качеството на образование, модерната и високотехнологична среда, достъпът до най-хубавите международни осведомителни бази за данни и преподавателите в Университета.

През тази година в МУ-Варна се образоват повече от 6200 студенти от над 50 страни. Броят на чужденците е близо 1900. Университетът е желано място за образование по медицина и дентална медицина на студенти от Германия, Англия, Индия, Ирландия, Съединени американски щати, Канада, Швейцария и други

UniRank търси и намира информация за мнения и ранглисти на близо 14 хиляди държавни университети и колежи допълнително от 200 страни. Платформата има за цел да показа неакадемична ранглиста и да отговори на въпроса кои са най-популярните университети в света.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР