За поредна година младежи от Молдова, Северна Македония и Западна

...
За поредна година младежи от Молдова, Северна Македония и Западна
Коментари Харесай

Деца от Молдова, Северна Македония и България написаха благодарствени писма до д-р Врабевски

За поредна година младежи от Молдова, Северна Македония и Западна България дойдоха в София, с цел да се включат в празничното шествие във връзка 24 май дружно с учениците от учебно заведение " Цар Симеон Велики ", а по-късно да прегледат забележителностите на града. Посещението на групите от трите държави е финансирано от доктор Милен Врабевски, като част от тактиката на Фондация Българска Памет за трансгранично съдействие и интеграция, социализация и европейска вероятност на младежите в България и българските общности от историческата ѝ диаспора.

В деня на отпътуването си от България младежите изненадаха доктор Милен Врабевски с трогателни благодарствени писма, в които споделят усещанията си от визитата в София и опцията да се включат в празничното шествие, описват за страстите и новите другарства и молят за повече сходни срещи на младежи от трите страни.

" Д-р Врабевски, от сърце Ви благодаря за опцията да се срещна с моята прародина България! Важно и скъпо е да помниш своя народ, корените си и аз ви давам обещание, че ще вардя българското в себе си и ще го предавам! България е парченце от сърцето ми, желая да продължа да пребивавам тук, на родната ми земя, а се срещнах с нея с помощта на Вас! Благодаря! ", написа Татяна Чебанова от Молдова в писмото си до ръководителя на Фондация Българска памет.

" Не бях посещавала София до момента и се веселя, че имах опция да видя хубостта на България и да се включа в шествието за 24 май!  Благодарности на доктор Врабевски, че ни предложения и че създадохме толкоз доста другарства ", споделя ученичка от Македония в своето писмо ".

От екипа на Фондация " Българска памет " споделят, че е голяма наслада за поредна година точно на 24 май да събират младежи от разнообразни страни, които умерено да поддържат връзка между тях без езикова преграда, да се забавляват дружно и да основават другарства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР