За поредна година Kaufland България се присъединява към програма Топъл

...
За поредна година Kaufland България се присъединява към програма Топъл
Коментари Харесай

Kaufland България за поредна година подкрепя програма Топъл обяд на Български Червен кръст

За поредна година Kaufland България се причислява към стратегия " Топъл обяд " на Български Червен кръст (БЧК). До 30 септември във всички хипермаркети на компанията в страната ще има дарителски кутии, в които ще се събират средства в поддръжка на напъните на филантропичната организация да обезпечи безвъзмезден обяд в учебно заведение на нуждаещи се деца от уязвими фамилии.  

За 13-а поредна година клиентите на Kaufland България ще имат опция да подкрепят „ Топъл обяд “. Досега дарителската акция обичайно се организираше за Великден и Коледа, само че от тази година към този момент ще бъде проведена във връзка на първия образователен ден.  

В продължение на месец клиентите на Kaufland ще могат да подаряват в поставените за задачата благотворителни кутии на видно място във всеки хипермаркет. В предходното издание на „ Топъл обяд “ бяха събрани над 14 000 лв.. Средствата от самодейността се дават за безвъзмезден обяд на деца в неравностойно състояние – сираци, полусираци, от многодетни фамилии, с трайно безработни родители.  

По информация на БЧК топлият обяд постоянно се оказва единственият мотив част от децата да посещават образователни занятия. Програмата съумява да върне в класните стаи повече от 19 000 деца от цялата страна.  Дългогодишното партньорство сред Kaufland и БЧК е асъдействало за набирането на общо 425 544 лв. по стратегия " Топъл обяд ", с които са осигурени  212 772 безвъзмездни топли обяда за нуждаещи се деца в цялата страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР