За поредна година двамата братя журналисти Кеворк и Степан Дадурян

...
За поредна година двамата братя журналисти Кеворк и Степан Дадурян
Коментари Харесай

Родственичка на Апостола на Свободата благодари за братското съзидание в Бургас

За поредна година двамата братя публицисти Кеворк и Степан Дадурян не пропуснаха да почетат Апостола на свободата Васил Левски.



И този път за годишната от рождението му, както през зимата паметната дата от обесването му, бяха маркирани със усърдно разчистване на паметниците - знак на българската свободата.



Измиванетона монумента в двора на гимназията за проучване на романски езици в Бургас с безопасен препарат и с най-благоприятен градус вода беше следващият акт на благодарност към делото на Апостола от страна на двамата притежатели на осведомителния уебсайт Unicon.bg.Партньори във към този момент станалата традиция акция бяха сметопочистващата компания " Нелсен " Бургас и локалната власт.

" Съзиданието не коства и стотинка на данъкоплатците, нещо повече- прави се с огромен унес и експедитивно. Причините са повече от една - Апостола е имал много правилни сподвижници от Бургас, включително иотарменската общественост в града. Същевременно, основна роля за градежа на паметниците в тази част на Морската градина, има и локалното арменско население при започване на 20 век. Самият Васил Левски е приказвал добре арменски език, гостувал е в бургаския храм Сурп Хач /Свети Кръст/ за основаването на скришен комитет. Дори е провел физическа подготовка с почитателите си в тази част на Бургас, тъй като за него положителната кондиция е била доста значима ", показа Коверк Дадурян.



" Действията са повече дискретни и целят обединителната мощ да надвива постоянно, каквато е била волята наДякона. С наслаждение, щяхме да отидем и в Руската гимназия още веднъж, където монументът на Левски е възвишен, само че е почивка и отпускарско време. Новият монумент на Левски в Меден рудник пък е в съвършено положение и на този стадий не се постанова да бъде култивиран.Но беше значимо да поднесем най-малко цветя ", казахабратята.



Степан и Кеворк Дадурян получиха в идеята си иподкрепата на родственичката на Васил Иванов Кунчев,по майчина линия - Христина Богданова. Тя бе измежду специфичните гостив Созопол заоткриването на най-новия паметник на Дякона. " Във вашия район, несъмнено патриотизмът е на високо равнище. Поздравления. А за това, което слушам, че се прави в Бургас, имате моята подкрепаи поисквам на тези млади родолюбци дасе пазят от неприятели. За жал, Левски ги е имал в обилие, освен това в обкръжението си ", уточни Христина Богданова.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР