За поредна година бяха раздадени наградите Златна игла, отличаващи най-добрите

...
За поредна година бяха раздадени наградите Златна игла, отличаващи най-добрите
Коментари Харесай

Кой полчи награда "Златна игла" тази година?

За поредна година бяха раздадени премиите " Златна игла ", отличаващи най-хубавите в региона на стилния дизайн. Радослава Лазарова получи най-високото самопризнание за мода в България - " Дизайнер на годината ".

" Истински съм се трудила. Вдъхновена съм! Важна е отдадеността на специалността. Оценката за работата ми е огромна чест в тези сложни времена. Това ме стимулира " - показа тя в студиото на " Тази заран.

Авторската дантела е това, което я отличава като създател. Тя сама създава и моделира дантелата в разнообразни наанси и форми и по този начин сътворява своите булчински и публични рокли.

" Тези рокли са изкуство, което остават в годините, тъй като са от най-специалните събития в живота на човек. Но даже и поради пандемията някое събитие да се е отменило, нито една дама не се е отказала от роклята си " - издава дизайнерката.

Според проф. Любомир Стойков, ръководител на Академия за мода, премиите тази година са били малко по-сособени.

" В актуалната комплицирана обстановка тези награди се дават и за храброст. Българската фешън промишленост и стилният дизайн не паднаха на колене пред коронавирус пандемията - това е най-важното. Оцеляването на дизайнерите е причина за оцеляването на целия наш живот " - показа той.

На въпроса по какъв начин да сме стилни с маски на лицата, професорът отговори, че стилът и хубостта в никакъв случай не се предават.

Други носители на награди " Златна игла " са:
Антон Узунова - Най-добър млад дизайнер на годинатаЗа фешън къща - " Алегра " с дизайнер Радостина ИлиеваЗа фешън грим - Елиза Попова За фешън фотограф - Костадин Кръстев-Коко
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР