За поредна година Административен съд – Видин се включи в

...
За поредна година Административен съд – Видин се включи в
Коментари Харесай

Ученичка оглави Административния съд във Видин за ден

За поредна година Административен съд – Видин се включи в една от най-значимите начинания на JA Bulgaria - „ Мениджър за един ден “. 
Силно стимулирана, с интерес към правото, предпочитание за нови познания, Жасмина Цветанова, ученичка в 12 клас на ПГ " Проф. доктор Асен Златаров " – Видин, компетентност „ Икономика и мениджмънт “, зае позицията Председател на Административен съд-Видин за един ден. 
Ролята на самодейността е кариерно насочване. За да направи това прекарване ползотворно, Административен съд-Видин провежда първо разходка из съда, показвайки го „ от вътрешната страна “, с цел да може да се придобие визия за отговорността и задачата на съдията и правосъдния чиновник. 
Регистратурата бе първото място, което Председателя за един ден посети, тъй като точно там се получават всички документи, които постъпват в съда. След като бъдат обработени, документите по висящи и други каузи се предават в деловодството, с цел да бъдат приложени и докладвани на арбитър. Жасмина с интерес и внимание прегледа и  административното и наказателно деловодство, разбра каква е разликата сред тях, прегледа деловодните книги. Разходката продължи със службата по " Връчване на призовки и правосъдни бумаги ". Всички правосъдни чиновници с внимание, сърдечност и усърдие срещнаха Председателя за един ден с естеството на своята работа.
Жасмина участва и в действително правосъдно съвещание, в края на което облече роба и зае мястото съдията.    
Съдия Антония Генадиева - ръководител на Административен съд – Видин, срещна заинтригувания младеж в елементи със своята работа, с пълномощията на административните съдилища, с историята и структурата на съда, с функционалностите на магистрати и правосъдни чиновници, с делата, които се преглеждат и така нататък
На финала, арбитър Генадиева ѝ пожела: „ …вдъхновение, професионално насочване и шанс в бъдещите инициативи. “
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР