За поредна година 14 февруари донесе радост в Нова Загора.

...
За поредна година 14 февруари донесе радост в Нова Загора.
Коментари Харесай

Посланици на Св. Трифон и Св. Валентин в Нова Загора

За поредна година 14 февруари донесе наслада в Нова Загора. Момичета от Детска театрална школа " Тракия Вижън " с началник Ивета Митева бяха специфични посланици на Св. Трифон и Св. Валентин. Те изненадаха новозагорци с красиви подаръчета от името на кмета на Община Нова Загора Галя Захариева.
 
 Момичета от театралната школа изненадаха новозагорци с красиви подаръчета от името на кмета на Община Нова Загора Момичета от театралната школа изненадаха новозагорци с красиви подаръчета от името на кмета на Община Нова Загора Източник: Община Нова Загора
В истински ръчно направени кутийки с надпис " Честит празник на виното и любовта! ". Щастливите минувачи откриха своето обръщение и подсладиха деня си. Истинската наслада в живота идва от любовта, а лозарството и винопроизводството са част от бита на българите.
 
 Кметът Галя Захариева Кметът Галя Захариева Източник: Община Нова Загора

Зарязването на лозите се предава от потомство на потомство още от времето на траките. Езическият бит се преплита с християнската митология и Св. Трифон, уважаван от православната черква.

Традицията за размяната и подаряването на валентинки от своя страна води към Св. Валентин, живял през 3 век. Денят в началото е носел своята римокатолическа символика, само че красивата история за любовта на светеца въодушевява разнообразни персони през епохите и празникът излиза отвън строго-религиозните си рамки и придобива всемирски темперамент.

Посланиците на двамата светци сътвориха доста страсти, а благите пожелания провокираха усмивките на огромни и дребни.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР