За поредна 9-та година студентите с предприемачески идеи могат да

...
За поредна 9-та година студентите с предприемачески идеи могат да
Коментари Харесай

Академия за иновации за 9-та поредна година ще търси студенти предприемачи

За поредна 9-та година студентите с предприемачески хрумвания могат да аплайват в надпреварата с детайли на програмиране и прототипиране Академия за нововъведения 2022. Организаторите от организацията за нововъведения Innovation Starter ще одобряват поръчки за присъединяване до края на месец май. Форматът се провежда в партньорство с 14 български университета.

Студентите получават скъпи познания и опит в региона на нововъведенията и предприемачеството, и презентират на финала на 4 юни в Литературен клуб “Перото” на НДК своите хрумвания пред 20 членно академично и бизнес жури.

До момента през Академия за нововъведения са минали 4300 участници и повече от 720 плана, от които са стартирани и минали над 15% предприемачески хрумвания като CheatBurger, HealthIt, EduBots, Your Sofia, CityIT, Adventure Squad, ParkNShare, StudyHub, Space Division, HubGround, OSimplants, WomanIcer, Цвете в епруветка, Vendy+ и други

Последните 3 години огромният приз за първо място отива при студенти от Американски университет в България. Но премиите през 2022 година също са удвоени. Финансова поддръжка в размер на 10,000 лева за реализация на първата си концепция ще получат, както класирания преди всичко тим, по този начин и класираният на второ място тим, а първите три екипа отпътуват за посещаване на Европейските институции в Брюксел. Студентите, които не се класират на челни позиции, също могат да разчитат на редица предметни и поощрителни награди.

Основната цел на плана е да среща студенти от всички университети у нас в обща платформа за нововъведения, дружно с техните преподаватели и топ специалисти от бизнеса у нас.

За повече информация и регистрация посетете уеб страницата на събитието.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР