За пореден път турската лица постави антирекорд в срива на

...
За пореден път турската лица постави антирекорд в срива на
Коментари Харесай

Турската лира с нов рекорден спад

За следващ път турската лица сложи антирекорд в срутва на цената си, надхвърляйки 14 лири за 1 щатски $. Според данните от търговете на валутните тържища тази заран, сега курсът на лирата се колебае сред 14,5 и 14,8 за $.

В края на предходната седмица тържищата затвориха при курс 13,85 лири за $.
Френска медия с изследване по какъв начин сривът на турската лира се отразява в Северна Сирия
Мохамед ал Дебек, преподавател в Северна Сирия, стачкува: девалвацията на валутата в прилежаща Турция понижи цената на заплатата му с две т...

Преди това Централната банка на Турция предприе следващата валутна намеса, когато лирата падна до равнища 13,95 за $ и заплашваше да надвиши 14 лири за щатски $. През последните 10 дни Централната банка три пъти пуска долари в обращение, само че този ход, обаче, не оказа помощ да се спре обезценяването на турската национална валута.

Както отбелязва телевизионният канал NTV, актуалната неустойчивост може да бъде обвързвана с упованията на вложителите и брокерите за промени в лихвените проценти в Съединени американски щати, Европа, Англия, както и в Русия и Япония.

От началото на тази година турската валута поевтиня съвсем два пъти по отношение на $ и еврото, което се трансформира в един от най-големите спадове в цената й през последните години. През януари един американски $ беше даден към 7,3 лири.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР