За пореден път центърът на София бе преобразуван в огромна

...
За пореден път центърът на София бе преобразуван в огромна
Коментари Харесай

Огромна спортна зона в центъра на столицата с Extreme Fest и София 2018, екшънът продължава и днес

За следващ път центърът на София бе преобразуван в голяма спортна зона, а десетки хиляди столичани и посетители на града участваха или наблюдаваха интензивностите от Extreme Fest 2018. И тази есен събитието е част от самодейност " София - Европейска столица на спорта ".

Сетове за над 30 спорта и занимания бяха построени в Княжеската градина към монумента на Съветската войска и по улица " Гурко " от Националния стадион до Спортната палата. Extreme Fest 2018 е единственият фестивал за рискови спортове, който се организира в самия център на столицата.

В рамките на два дни най-хубавите спортисти в към 30 дисциплини ни изкарват отвън рамките на човешките качества. Новото тази година е мотото, под което минава Фестът: " Да запазим чистия въздух на София ". Сега включените събития са съобразени с еко условията и с задачата градът да стане по-чист, по-зелен и по-приятен за живеене.

 Снимка 379824

" София - Европейска столица на спорта " продължава серията от интензивности, които дават нови и нови благоприятни условия за деен и здравословен метод на живот, като този път вниманието е към така наречените градски спортове и дисциплини, по този начин известни измежду младите ", сподели Анатоли Илиев - оргсекретар на София2018 и член на Управителния ръб на ACES EUROPA.

След Деня на танците, в този момент през уикенда в Княжеската градина Extreme Fest 2018 дава опция на посетителите не просто да следят, а да вземат участие в профилирани демонстрации и уроци по разнообразни рискови спортове. Всеки може да се включи в проведените уъркшопи. Имате опция да скочите с бънджи, да катерите стена, да се спуснете по въже, да скочите върху въздушна възглавница, да пробвате фриxрън, лонгборд и кънки, да участвате в йога класовете, кондиционните тренировки по Spider Sport. Очакват ви и още доста забавни интензивности - скейт, блейд и BMX.

Много забавна и потребна този път е дрифт академията. Автомобилите на Мирафиори са снабдени съ специфични пластмасови подложки на гумите които симулират кормуване в зимни условия и оказват помощ на хората да усетят какво е мощно поднасяне на колата и по какъв начин се овладява машината в сходни рискови обстановки. Предвидени си още велосипедна галерия, отворена автомобилна галерия и картинг учебно заведение. Предвидени са сетове с уроци по безвредно шофиране.

 Снимка 379823

Както постоянно в ход е обичайният шампионат по баскетбол 3х3, а за положителното въодушевление се грижат известни групи и реализатори. Тази година " екстремистите " са ни подготвили още веднъж и Art Bazaar, където може да разгледаме и закупим достоверни ръчно-правени творби от разнообразни създатели и ателиета.

Освободете пристрастеността си към спорта с Extreme Fest 2018, който продължава и през днешния ден, от 10:00 до 21:00 часа, в Княжеска градина към монумента на Съветската войска и по ул. Гурко пред Националния стадион.

 Министър Кралев откри фотоизложба, отдадена на София – Европейска столица на спорта
Министър Кралев откри фотоизложба, отдадена на София – Европейска столица на спорта

Гражданите и гостите на столицата ще могат да видят към 70 фотографии, показващи най-хубавите моменти от самодейността
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР