За пореден път трябва да кажем, че нещата от живота

...
За пореден път трябва да кажем, че нещата от живота
Коментари Харесай

Тайната на добрия секс няма общо със секса

За следващ път би трябвало да кажем, че нещата от живота не са като от филмите. И това важи даже за секса - става известно, че спонтанният, плевел или пък сантиментален секс, който гледаме на кино, не е гаранция за добър полов живот. Вместо това най-определящо за това да се усещаме удовлетворени от половата си интензивност се оказва... добросъвестността.

Така откриват психотерапевти от Университета в Рур, Германия, като разгласяват проучването си на 964 двойки в Journal of Sex Research. Те откриват, че хората, които съзнателно извършват отговорностите си, възнамеряват и са проведени, се усещат по-удовлетворени от половия си живот, в сравнение с импулсивните.

Заключението е направено на база на въпросник, в който двойките са отговаряли на съответни интимни въпроси (Колко елементарно се възбуждате? Как смятате, че се представяте в секса? и други подобни), както и на такива за петте съществени личностни черти (невротизъм-стабилност, екстровертност-интровертност, откритост-консерватизъм, сътрудничество-конкуренция, добросъвестност-импулсивност).

Според учените от Рур обяснението се крие във обстоятелството, че съзнателните хора са по-загрижени любовници, които търсят контакта с половинката си, стараят се тя да остане задоволена и насочват цялото си внимание към секса, когато го вършат. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР