За пореден път този месец някои от летищата в Германия

...
За пореден път този месец някои от летищата в Германия
Коментари Харесай

Отново отменени полети в Германия. Отново заради стачки

За следващ път този месец някои от летищата в Германия останаха блокирани. Почти всички полети, излитащи от Кьолн-Бон, и огромна част от тези на летище Дюселдорф са анулирани или пренасочени.

Причината още веднъж са стачки, които засегнаха освен въздушния превоз, само че и работата в детските градини, учебните заведения и локалната администрация в най-населения район на Германия.

На летището Кьолн-Бон стачките започнаха още в неделя вечерта. Близо 134 полети, планувани за понеделник, са анулирани. А в Дюселдорф се чака броят им се чака да бъде 200. Авиокомпаниите поучават пасажерите да ревизират настоящото положение на полета си онлайн, преди да пътуват до летищата.

Освен чиновниците по сигурността в летищата, в Северен Рейн-Вестфалия стачкуват и чиновници от публичния бранш в локалния превоз, детските градини и лечебните заведения.

Еднодневната " предупредителна стачка " на чиновниците ще продължи до среднощ. Профсъюзът Ver.di упорства за нарастване на заплатите на служащите с 10,5%, което да помогне на чиновниците в обществения бранш да преодолеят инфлацията. Досега опитите за договаряния с управляващите не са постигнали резултат.

Това са следващите демонстрации, които блокират част от въздушния превоз в Германия. Преди по-малко от две седмици друга в страната и провокира анулацията на съвсем всички пътнически полети в Германия. А малко преди този момент близо 200 полета трябваше да бъдат анулирани на летището във Франкфурт след срив в IT системата на самолетната компания Lufthansa.

През идващите месеци са планувани разнообразни стачки в цяла Европа, в това число в Испания, Франция и Англия.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР