За пореден път стигнах до край и осъдих медия за

...
За пореден път стигнах до край и осъдих медия за
Коментари Харесай

Тервел Пулев осъди „Фрог нюз“ за клевета

„ За следващ път стигнах до край и осъдих медия за погрешни, оскърбителен изказвания и уронващи престижа, и престижа. Осъдих „ Фрог нюз ” с решение № 333 от 21.11.2022 година за това, че през 2016 година се пробваха да внушат на аудиторията си, че аз съм взел изпит „ по втория метод, с хвърчащ протокол, без дата, а единствено с автограф от декана на ЮФ към СУ “.

Това разгласи във фейсбук боксьорът Тервел Пулев.

Спортистът споделя, че за огромно негово удивление на първа инстанция в СРС не можал да стигне до неоправдателно решение.

„ Въпреки това необичайно решение, противоречащо на фактологията по делото, не се предадох. Заедно с адв. Петър Петров продължихме да се борим и да търсим справедливото решение на последваща инстанция от Софийски градски съд. За което доста му благодаря, че е същински експерт и също, като мен твърдоглав до дъно! “, написа той.

„ Искам да е ясно за всички, че свободата на изложение (словото) е нещо, за което самият аз бих се борил по всевъзможен начин. Но съм надълбоко уверен, че тя не трябва да минава през погрешни изказвания, клюки и обиди към другите. Тук е ролята на всички нас като общество, да не оставаме безразлични към медийни материали, които нарушават човешкото достолепие в интерес на шоуто, продажби в голям тираж или поръчкови-платени изявления (целящи да оклепат някого). Толерантността тук би трябвало да е нулева “, безапелационен е Пулев.

Според него би трябвало на всички да им стане ясно, че свободата е на първо място отговорност.

„ Както и да си даваме ясна сметка за това, че всяко наше деяние или безучастие носи последици, а отговорността за избора да създадем или кажем нещо е единствено наша. И не е значима сумата, която вероятно ще получа. Защото аз няма да си я прибера в джоба, а ще я даря на нуждаещи се хора. Главното задоволство за мен е моралната победа, това, че за следващ път не се предадох и завоювах. Спечелих освен за себе си, само че и за всички тези, които след мен ще употребяват сходна правосъдна процедура, с цел да се защитят от такива целенасочени, оскърбителен изказвания, позорящи хората в тази страна. Морална е успеха и поради арогантното държание на очевидците на ответника в правосъдна зала по време съвещанието. Това бяха хора публицисти от редакцията на „ Фрог нюз “, които се изказваха с голяма доза неуважение и надменност, към създалата се обстановка и респективно към мен. Вярвам, че кой, каквото търси, това получава! “, приключва той.
https://www.facebook.com/TervelPulev/posts/727866362037641
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР