За пореден път спецапелативният съд отказа да пусне от ареста

...
За пореден път спецапелативният съд отказа да пусне от ареста
Коментари Харесай

Миню Стайков остава в ареста

За следващ път спецапелативният съд отхвърли да пусне от ареста предприемача Миню Стайков. Той желае да бъде освободен, с цел да се лекува.

След психиатрично проучване на Стайков станало ясно, че той се утежнява, сподели адвокатката му. И изиска специфична експертиза, която да откри дали той може са продължи да стои там, тъй като е арестуван повече от година. Това довело до признаци на меланхолия и мисли на безизходност. Съдът обаче ѝ отхвърли.

Прокуратурата твърди, че Стайков правел опити да натиска очевидци да не приказват по следствието. Той пък изясни, че го изнудвали за цигари, с цел да кажат истината, че е зле здравословно.

Искам да бъда освободен, тъй като ми би трябвало рехабилитация. И защото става дума за счетоводство и експертизи, които са направени, няма с какво да попреча, сподели Стайков.

В правосъдната зала стана ясно, че следствието против него е удължено с още два месеца - доникъде на септември. В същото време, през вчерашния ден на Стайков били предявени по-прецизни обвинявания, имало и нови разпити.

Стайков употребява за бранител юриста на Мишел Платини - Винсент Солари. Той обаче не се яви в правосъдната зала през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Решението на съда, съгласно който Стайков може да извърши ново закононарушение, е дефинитивно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР