За пореден път Софийски градски съд отказа да пусне от

...
За пореден път Софийски градски съд отказа да пусне от
Коментари Харесай

За пореден път: Съдът отказа да пусне от ареста Димитър Любенов

За следващ път Софийски градски съд отхвърли да пусне от ареста Димитър Любенов, провокирал тежката злополука на Околовръстното шосе в София. При случая на 25 септември предходната година почина френски жител. Други двама пострадаха.

Съдът одобри, че има заплаха Любенов да извърши закононарушение, в случай че бъде пуснат под домакински арест. Въпреки че има чисто правосъдно минало, той има редица предходни нарушавания на пътя, което приказва за неговата персона, стимулира се съдът.

Летателните средства развиват такава скорост при политане, само че при тях има обезпечена писта и видимост, каквито на Околовръстното шосе няма, записа в претекстовете си съдията. Любенов е карал със 195 км/ч, при ограничаване от 80 км/час.

Любенов е упрекнат, че е предизвикал гибел на пътя при възможен предумисъл. За това закононарушение се планува оптимален период на арест до една година и половина. Това е интервал, който не е преминат. 

Определението на съда не е дефинитивно и предстои на тъжба и митинг пред Софийския апелативен съд.

Инцидентът нашумя и с това, че потегли друго следствие - против служители на реда, които ескортираха Любенов.

Няколко обвинявания са повдигнати на двамата служители на реда - обвиняванията са за взет рушвет, за несъблюдение на служебни отговорности и за това, че не са оказали помощ при злополуката, сподели преди време градският прокурор на София Илияна Кирилова.

Обвинения за рушвет има единствено служителят на реда Георги Малински. Според прокуратурата той е взел препоръчаните му от Любенов 200 лв.. Зам.-градският прокурор Христо Кръстев посочи, че проверяващите са разпитали и очевидец, с изключение на самия Любенов, който твърди, че служителят на реда е взел парите. Заедно с Любка Гечева, Малински е упрекнат и за длъжностно закононарушение - за това, че не е спрял Любенов и че двамата с сътрудника му са разрешили той да продължи да кара, използвал алкохол.

Третото обвиняване против двамата чиновници на Министерство на вътрешните работи е за това, че не са оказали първа помощ на потърпевшите в тежката злополука четирима души.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР