За пореден път служител на закона, този път полицай от

...
За пореден път служител на закона, този път полицай от
Коментари Харесай

Надрусан полицай самокатастрофира с патрулен автомобил

За следващ път чиновник на закона, този път служител на реда от 8-о РПУ в София, е провокирал злополука с патрулен автомобил, обезщетен от данъкоплатците. Инцидентът е станал нощес в столичния квартал „ Дружба “, заяви БНР. 

Служителят на Министерство на вътрешните работи е самокатастрофирал. Пристигналият на място екип на полицията му е направил тест за опиати, който е позитивен за амфетамин. Служителят е отказал тест за алкохол и е формирано следствие. По-късно прокуратурата разгласи, че служителят на реда В.В. е притеглен към наказателна отговорност и е арестуван за 72 часа. Предстои от съда да бъде поискано непрекъснатото му задържане.

Интересно е да се означи,  че за разлика от десетки други случаи, в които прокуратурата шумно изяснява и демонстрира арестуването и задържането на разнообразни обвинени. В същото време, медиите се надпреварват да отразяват, да вземат изявленията и да разясняват, като измежду най-ярките сходни случаи са карцерът на някогашната кметица на кв. Младост “ в София Десислава Иванчева, и злополуката с присъединяване на Лютви Местан. Но когато става дума за държавен чиновник не се оповестява въобще кой е, няма нито име, нито фотография. Споменава се единствено тихомълком и се употребяват букви – В.В.

А притеснителното е, че не става въпрос за индивидуален случай. Това е вторият случай от последните дни на служител на реда, който е хванат да кара под въздействието на опиати. В събота беше арестуван за 72 часа чиновник на основна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП), откакто е бил спрян са инспекция от патрул на пътна полиция на автомагистрала „ Тракия “ на входа на София. Изследване на кръвна проба е показало наличие на амфетамин.

Като чиновници на реда точно служителите на реда, би трябвало да носят доста по-голяма морална отговорност от останалите жители. Те би трябвало да служат за образец, по какъв начин да се съблюдава закона. И освен по какъв начин се съблюдава, само че и по какъв начин се ползва. Редно е да се заяви името на прегрешения чиновник и практиката да стане идентична – или всички да са анонимни или всички да бъдат показвани. Защото сходно двуличие единствено подкопава така и така нищожното доверие на българските жители в полицейската институция.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР