За пореден път се видя, че чисто партийните и личните,

...
За пореден път се видя, че чисто партийните и личните,
Коментари Харесай

Проф. Минчо Христов пред Фрог: На депутатите им липсва човешка съпричастност към проблемите на хората

„ За следващ път се видя, че чисто партийните и персоналните, егоистични ползи са над ползите на хората. За следващ път по-голямата част от депутатите, които са в Народното събрание, демонстрираха това.

 

Никой не приказва за същинските проблеми на хората. Например безбожните, спекулативни цени на питателните артикули, цените по магазините, на водата…Това са все неща, които интересуват хората. Цените на горивата не са повишени с 1 лева, а с най-малко 1.50 лева Никой не повдига тези въпроси. “

 

Така проф. Христов разяснява първия ден на новата Народно заседание и невъзможността да избере ръководител.

 

„ На мен през вчерашния ден ми изпратиха фотоси от магазин в Германия. И се оказва, че същата верига в България голямата част от продуктите са по-скъпи у нас. И това при изискване заплатите в Германия са 7-8 пъти по-високи. Ето на това би трябвало да отговорят българските политици “, акцентира той.

 

„ Дори ще ви кажа един съответен случай отпреди 2 години, когато бях в Народното събрание. При мен пристигнаха представители на Съюза на военноинвалидите. Те са може би 1000-2000 души за цяла България. Те са изгубили здравето си по време на военна работа, кой ръка, кой крайник, кой трайни увреждания. Ако знаете какви мизерни пенсии имат тези хора. Бяха приготвили един закон, споделиха че са били при другите парламентарни групи.

 

Никой не им е обърнал внимание и аз тогава приказвах с по-голямата част от огромните партии. Просто не желая да ви споделям какъв брой обидно и унизително е, когато депутатите споделяха, че трябвало да се реши, да се намерения, да се направи комисия…Аз го внесох в деловодството, както ми го бяха донесли хората. Но това, което липсва в сегашните депутати, както и в предходните, това е обикновена човешка съпричастност към проблемите на хората. “

 

Според проф. Христов, този парламент колкото по-бързо си отиде, и колкото по-бързо хората сменят този по този начин наименуван „ политически хайлайф “, толкоз по-добре ще бъде за всички българските жители.

 

Разговаря Росица Николаева

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР