За пореден път се събраха протестиращите пред бившия Партиен дом

...
За пореден път се събраха протестиращите пред бившия Партиен дом
Коментари Харесай

Протестиращи монтираха нова табела пред МС: „64 дни само оглушки от премиера”


За следващ път се събраха митинг иращите пред някогашния Партиен дом с искане за оставката на премиера Борисов и основния прокурор, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Той и отражението му ще останат постоянно слепи за голямата съсипия, в която ГЕРБ ще остави България и в голямата морална съсипия, тъй като същинското завещание на ГЕРБ наподобява по този начин - визия за България като една дезориентирана страна, българите – комплицирани хора, стопански мигранти, бягащи от страната си, големи обществени разлики, които убиват всевъзможни полезности и очаквания, съкрушена от бетон и отпадъци природа. Това съобщи от сцената на митинг а журналистката Светла Петрова. Последно място във всички ранглисти за разцвет и прогрес и първо място по корупция и беднотия. Огромна кражба на еврофондове с балкански гьонсуратлък, това е същинското завещание на ГЕРБ, добави Петрова.

С европарите укрепна българската мафия в последните 10 години, акцентира Петрова.

Този площад носи свободата на България. Не можахме да случим на синдикати, не знам, може и да сме случили. Тези, които пълнят хазната, написаха декларация против тези, които опразват хазната, съобщи Арман Бабикян.

Финансистът Юлиан Войнов съобщи, че може би би трябвало да поздрави със „ Здравейте, мутри ”. Човекът който бе съучастник с най-големите мутри на прехода, назова личния си народ мутри, акцентира Войнов.

От сутринта голям брой жители се събраха на „ Второто велико национално въстание “, скандираха „ Оставка ”, „ Мутри вън ”, „ Борисов – срам, оставка и затвор ”. На дирек пред постройката на Министерския съвет е закачена табела, на която написа: „ 64 дни единствено оглушки от премиера ”.

Полиция и жандармерия бяха строени към постройката на някогашния Партиен дом, в този момент Народно заседание, като пазеха Народното събрание, а в 9:00 часа тази заран стартира и пленарното съвещание. За малко митинг иращите наблюдаваха работата на Народното събрание, излъчвайки тон от съвещанието онлайн.

Недоволните жители още веднъж обстрелваха постройката на Народното събрание с яйца. Донесен бе и 50-метровият трикольор от Съединението пред постройката на Министерски съвет. Българският байрак беше осветлен от митинг иращия отец Дионисий.

По данни на Министерство на вътрешните работи в пространството към пл. „ Независимост “ са открити голям брой укрити предмети, измежду тях – бутилки и 5-литрова туба с течност. Назначената и направена експертна информация сочи съществуване на запалителна течност (прозрачна на цвят) в част от бутилките, наличието на тубата е полиуретан, има и бутилки с черна и алена багра.

Преди обяд на построените филтровъчни пунктове бяха арестувани и отведени в столичното Първо районно управление (на МВР) петима мъже и една жена. При инспекцията у един от тях – 39-годишен мъж, бяха открити два водни револвера и пепър спрей. След постъпили от през вчерашния ден голям брой сигнали, че контейнерите на водните револвери може да бъдат напълнени с евентуално рискови течности, е взето решение да не се позволява внасянето им в зоната на митинг а. От 24-годишен мъж са конфискувани противогаз и нож, а от чантата на 41-годишна жена – нож. Мъж без документи за идентичност и двама, оповестени за търсене, също са отведени в полицейското ръководство. Там е изяснено, че търсените са за определяне на адрес.

Протестът бе кротичък през целия ден.

Нямаше и лица, които да пробват да основават ненужно напрежение и провокации. Около обяд музика огласяше триъгълника на властта.

Сред хората в така наречен триъгълник на властта са Юлиян и Петя, семейство от София. Мъжът сподели пред БГНЕС, че са тук, тъй като им писнало да живеят в една безобразна система. „ Един образец ще ви дам. Минахме през КПП-то, което е след подлеза и взеха на брачната половинка ми дезодоранта, тъй като е супер рисков “, описа той. След като попитал служителите на реда на какво съображение, му споделили, че имало през вчерашния ден брифинг, на който било обяснено. Попитал дали има заповед за това нещо, а те му споделили, че не мога да носят подобен документ на всички места. Той е безапелационен, че въпросът не е какво са й взели, а е кардинален.

Младите от митинг а пък разясниха, че когато пороците на властта станат прекомерно доста, би трябвало да се върви на нови избори.

В една естествена страна оставките на Борисов, Народното събрание и Гешев трябваше към този момент да са се случили. Ние като имаме Борисов за министър председател и Гешев за основен прокурор наподобява нещата ще се случат малко по-трудно. По принцип, когато два месеца митинг ират хората против теб и като се покаже, че не е мафията, би трябвало да се подаде оставка, би трябвало да се отиде към нови избори.

Това сподели пред БГНЕС Румен Стоев, който пристигна на второто Велико национално въстание.

Според него, днешната обстановка доста прилича на събитията от 2013 година, когато са митинг ирали една година, с цел да смъкват Орешарски.

„ Тук нещата са както беше през 2013 година – не пускаме властта до момента в който не решим общо взето. В началото Борисов сподели, че няма да си подаде оставката, тъй като имал доста работа да прави, след това нямало да подава оставка, тъй като трябвало да прави Велико национално заседание, тъй като ние сме го желали. Ние Велико народно събрание не желаеме, ние желаеме оставката на Борисов, на Народното събрание, нови избори и оставката на Гешев. Никой не му желае Велико народно събрание, нова Конституция, никой нищо не желае от този човек. Искаме нови избори, тъй като това държавно управление и парламент е изгубило легитимност, поради всички неща, които направи и зависимостта, в която се сложи “, напомни Стоев настояванията на митинг а. Той добави, че Борисов като всеки един деспот, който е хванал властта и не желае да я пусне, постоянно ще си откри някакво опрощение да не я пусне.

Цветелина Вълкова е пристигнала на митинг а със своя брачен партньор, с който развиват фамилен бизнес у нас. Тя има вяра, че рано или късно оставката на Борисов и Гешев ще се случи.

„ Липсата на оставките досега ни стимулира. След тях чакам основна смяна, нови хора, нови и съвременни възгледи и доста неща. От всички нас зависи кой ще ни ръководи. Нали избираме? Надяваме се на почтени избори. И по тази причина митинг ираме, желаеме почтени избори “, съобщи тя и добави, че макар антикризисните ограничения на страната за справяне с последствията от пандемията до през днешния ден не са получили помощ от страната. Въпреки това и макар опцията да емигрира, тя и мъжът и избират да останат в България.

„ Обичаме си родината. Искаме да сме тук, при околните, при приятелите си, желаеме да се борим и да сме щастливи тук. Искаме си България, тя е на нас, на народа. Виждам, че нещата се случват, въпреки и постепенно “, не губи вяра Вълкова.

Според нея настояванията на митинг а няма да се случат единствено по кротичък път, само че към момента не може да каже до какви ограничения би трябвало да се прибегне, с цел да чуе властта гласа на народа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР