За пореден път решихме да поставим държавата пред партията. Въпросът

...
За пореден път решихме да поставим държавата пред партията. Въпросът
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Избрахме държавата пред партията

„ За следващ път взехме решение да сложим страната пред партията. Въпросът в ГЕРБ беше дали да излезем с безапелационна партийна кандидатура, като предложим човек с потвърдил се управнически и експертен опит, с капацитет и опция за справяне в рецесии. От ГЕРБ смятаме, че няма различен подобен човек, който и да е управлявал по-дълго в демократичната ни история, освен Бойко Борисов “, заяви Десислава Атанасова, ръководител на парламентарната група на ГЕРБ.

По-рано през днешния ден стана, ясно, че проф. Николай Габровски е кандидатът за премиер на най-голямата политическа група в Народното събрание – ГЕРБ-СДС. Той взе от президента Румен Радев първия изследователски мандат за сформиране на постоянно държавно управление в границите на 48-ото Народно заседание.

„ През трите управнически мандата, в които сме управлявали като малцинство, отговорността най-сериозно се е носила от ГЕРБ и персонално от Борисов. Той има опита и интернационалните контакти, с цел да се оправя с рецесии. На интернационалната сцена той може да бъде извънредно потребен за България.

Другата опция беше да заложим на човек, който е еднообразно далечен от всички политически партии – човек, израснал до върха на своята професионална кариера, който има публичен авторитет, прочут е, а пациентите му имат доверие, носи голяма отговорност за човешкия живот ", уточни още Атанасова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР