За пореден път на протест излязоха медиците от болницата във

...
За пореден път на протест излязоха медиците от болницата във
Коментари Харесай

Медиците от болницата във Враца отново на протест


За следващ път на митинг излязоха медиците от болничното заведение във Враца. Хората в бели престилки нарекоха страната мащеха и попитаха работещите в Здравното министерство по какъв начин се живее три месеца без заплата.

Персоналът напуща, реанимацията не работи. Без анестезиолози не могат да действат хирургията и родилното поделение, а в незабавното поделение постоянно единствените дежурни са санитарките.

Ами както виждате оздравителният проект на министъра и на зам.-министърката проработи – болничното заведение не работи, разяснява доктор Георги Комитски.

Полина Комитска е служителката, замеряла зам.-министър Жени Начева с яйца след вчерашната среща във Враца, само че не съжалява.

Аз считам, че нещата би трябвало да стигнат още по-далече, освен едни яйца да бъдат хвърлени, би трябвало да излязат всички и да хвърлят яйца, споделя дамата, която е счетоводител в болничното заведение.

„ И също имам благопожелание да пристигна във Враца и да получи инфаркт, когато няма доктор в незабавно поделение, да получи кръвоизлив, да получи строшаване, и да няма кой да я транспортира или оперира, поисквам й го от сърце”, споделя здравната сестра Елина Славейкова.

Едва през вчерашния ден медиците от врачанската болница получиха парите си за февруари.

До 2-3 месеца оздравителните проекти за лечебните заведения в Ловеч и Враца ще дадат резултат, стига медиците да се върнат на работа. Това сподели зам.-министърът по опазването на здравето Жени Начева в предаването „ Тази сутрин”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР