За пореден път изгубихме детски живот по варненските пътища. Играта

...
За пореден път изгубихме детски живот по варненските пътища. Играта
Коментари Харесай

Варненският пешеходец е като дивеч в автомобилно сафари

За следващ път изгубихме детски живот по варненските пътища. Играта на зарчета със ориста за фена на " Бързи и гневни " приключи печално, като на пътя на мощната му машина се озова дете пред варненска гимназия, пише варненският държавник Евгений Балев във фейсбук.

За страдание, подобен вид съветска рулетка с живота на пешеходците всекидневно си играят доста джигити в една игра в която пешеходците са като дивеч, а те участници в влиятелно градско сафари.

Това ме кара за следващ път да изразя недоволството си от това какво вършат хората, ангажирани с този тежък проблем. Считам, че след толкоз години несполучливи опити за постигане на пътна сигурност, е време най-сетне да сменим метода, наблягайки на обезопасяване на пътната инфраструктура в града.

Сега, дано да се опитаме да намерим аргументите и да помислим какво е належащо да предприеме Община Варна, с цел да минимизира рисковите места в града, което да докара до фрапантно намаляне на случаите.

На първо място като причина слагам зле проведените пътни сектори и конфликтни точки, които не дават сигурност на пешеходците, както и незадоволителният надзор от страна на правоохранителните органи.

Считам, че за постигане на внезапна смяна в интерес на сигурността, наложително би трябвало да се създадат следните дейности: 1. Да се ускори контрола от страна на полицията по отношение на рисковите водачи на МПС. 2. В Община Варна да бъде основано звено от експерти, на които им пука за живота на нашите деца, а не от фенове на колите, за които всяко едно решение в интерес на пешеходците им се вижда като загуба и страдалчество за техните коли. Мисля, че е пристигнало време кметът да не се опасява и да сътвори такава група. Тука е мястото да се обърна и към шефовете на полицията - хора, не жалете пътните джигити, практикуващите дрифт в градски условия, сядащите зад кормилото след приложимост на алкохол и опиати и други сходни, които заплашват живота на нас и нашите деца.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР