За пореден път името на известен български лекар бе замесено

...
За пореден път името на известен български лекар бе замесено
Коментари Харесай

Проф. Александър Оскар бе замесен в измислена реклама на хранителна добавка

За следващ път името на прочут български доктор бе забъркано в измислена история със основаване и разпространяване на артикул – хранителна добавка, претендираща за удобен резултат върху здравето, в съответния случай – за възстановяване на зрението единствено за 5 дни. 

Този път пострадалият е офталмологът проф. Александър Оскар, началник на Клиниката по очни заболявания в УМБАЛ „ Александровска “.

Ето какво написа той в профила си във Facebook:

„ Отново името ми е забъркано с разпространяването на сходство на хранителна добавка, за който даже и не съм чувал. Благодаря на господин Стефан Лесиков, който ме осведоми за злонамерената акция в обществените мрежи. Не се доверявайте на артикули с незнаен генезис, тъй като, като се изключи че няма да оказват помощ, могат и съществено да навредят на здравето ви. Вярвайте на медицина, основана на доказателствата! “

В обявата, с която се популяризира целебния артикул е намерила място и история, обвързвана с майката на проф. Оскар, която в действителност била причина офталмологът да се насочи към основаването на добавката. Жената последователно губела зрението си, нищо не пособие – нито очилата, нито лещите, предстояла й интервенция, само че проф. Оскар взел нещата в ръцете си и основал чудодейните таблетки. В поддръжка на изключителните качества на „ лекарството “ се афишират доста хора с екзалтирани постове, които удостоверяват техните изключителни качества.

През последните месеци още няколко известни български лекари проф. Иво Петров, доктор Александър Симидчиев, доктор София Ангелова, проф. Сотир Марчев, доцент Ангел Кунчев бяха представени в сходни изявления.

Само преди дни анестезиологът и някогашен здравен министър  пред национална телевизия, в което изясни, че откакто името му е било употребявано с рекламна цел и е бил посочен като основател на чужд за него артикул, е сезирал способените органи на страната.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР