За пореден път и днес във Враца имаше протести по

...
За пореден път и днес във Враца имаше протести по
Коментари Харесай

Пореден ден на протести във Враца заради нелепата смърт на жена в спешното

За следващ път и през днешния ден във Враца имаше митинги във връзка нелепата гибел на млада жена в незабавното поделение в града.

" Съпричастни сме към това, което се случва. Вчера беше една жена, а на следващия ден ще пристигна нашият ред. Жената, която посрещна пациентката на регистратурата следва това, което й е подредено. Там има камера, която я следи. Затова по етапен ред би трябвало всеки да си понесе отговорността, и най-много министъра ", сподели един от протестиращите пред Нова тв.

Призивът на фамилията е да бъдат оставени да изживеят болката си. Детето, което видя гибелта на майка си, има законови настойници, то не може да бъде осиновено, изясни представител на платформата “Бъди добър, прави добро”, която свързва, искащи да оказват помощ със фамилията на умрялата жена.

Бабата и дядото по майчина линия ще бъдат попечители на детето. Семейството ще бъде подкрепено с еднократна помощ.

Днес следва ексхумацията на умрялата жена, ще бъде направена аутопсия и занапред ще се обясняват аргументите за нейната гибел.

" Наредбите са написани правила, които би трябвало да бъдат спазвани. Необходимо е да имаме задоволително кадрово поръчителство на готови фрагменти. Една от първите неща, което излезе е, че здравната сестра, която е излязла, е с доста дребен опит ", сподели доцент Антон Тонев (ПП), ръководителят на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание, по Нова тв.

Според него стандартът за незабавен триаж е доста добре написан, само че фрагментите би трябвало да бъдат подготвени и той би трябвало да се съблюдава. Има назначени и спомагателни проучвания, които да покажат дали самото положение на дамата е можело да бъде предотвратено, съобщи още Антон Тонев.

Според доктор Иван Кокалов от КНСБ, който приказва по Българска национална телевизия, в основата на казуса стои човешкият фактор - неналичието на задоволително фрагменти и инсталация, както и ниското възнаграждение на медицинския личен състав, изключително в по-малките обитаеми места. Той прикани за гаранции за кариерно израстване на медиците, както и за промяна в системата на незабавната помощ - включване на повече парамедици в колите за спешна помощ, тъй че да се освободят повече лекари за незабавните отделения на лечебните заведения.

В БТВ бе получен още един сигнал за сходен случай.

Мая Христова твърди, че е изгубила своя татко през 2019 година поради закъснение и неверна лекарска преценка в пловдивската болница " Свети Георги ". Вече две години тя се пробва да осъди лечебното заведение.

" Баща ми постъпва след сигнал до Бърза помощ и е признат в границите на 15 минути в незабавен кабинет на УМБАЛ „ Свети Георги “, където престоят му е траял пет часа, в които не е оказана безусловно никаква незабавна помощ на лицето. Докладът, който ни беше възложен и изтънчен от болничното заведение, е един амбулаторен лист, в който в границите на пет часа е направена цялостна кръвна картина и една банка натриев хлорид ", изясни тя.

Мъжът постъпва със признаци за болежка и стягане в гърдите и световъртеж.

От УМБАЛ „ Свети Георги “ изпратиха позиция до БТВ:

„ Пациентът Милчо Велков е постъпил в Спешното поделение с екип на ЦСМП. Предвид признаците и поради съществуване на пролапси, които са видени от осъществената кардиограма, инвазивният кардиолог предлага хоспитализация и осъществяване на коринарография “.

От болничното заведение прибавят и че е осъществена инспекция от прокуратурата, която е завършила с отвод за формиране на досъдебно произвеждане.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР