За пореден път градът ни осъмва с опасен въздух Въздухът в

...
За пореден път градът ни осъмва с опасен въздух
Въздухът в
Коментари Харесай

Мръсен въздух в цялата страна, район Тракия в Пловдив чупи...

За следващ път градът ни осъмва с рисков въздух

Въздухът в огромна част от страната е кондензиран с фини прахови частици над допустимите равнища. Това демонстрират. Най-трудно се диша през последните 48 часа в Пловдив, където в регион „ Тракия ” замърсяването е към 2 пъти над нормите.

Задържането на замърсители в по-ниските пластове на атмосферата е резултат от тихото време през последните дни. Aнтициклонът по нашите географски ширини е причина и за мъгли в равнините. Освен всичко, температурите се намалиха доста и в регионите, където обичайно отоплението е на твърдо гориво, а хората възпламениха печките.

Очаква се към Бъдни вечер и Коледа да премине неустойчив леден фронт с по-осезаем вятър – най-малко в избрани региони в Дунавската низина поривите ще понижат концентрацията на замърсители, съобщи NOVA.

София е на 36-то място в света по замърсен въздух тази заран. Това сочи информация в уеб страницата за качеството на въздуха в столиците по света - към 8.00 часа.

Най-мръсният въздух през днешния ден е регистриран в кварталите " Красно село ", " Манастирски ливади ", " Хладилника " и " Разсадника ".

Концентрацията на PM2.5 е 5.5 пъти над нормите за качество, предложени от Световната здравна организация. Замърсяването е умерено.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР