За пореден път днес европейските депутати ще призоват за приемане

...
За пореден път днес европейските депутати ще призоват за приемане
Коментари Харесай

ЕП ще гласува нов призив за присъединяването на България и Румъния към Шенген

За следващ път през днешния ден европейските депутати ще призоват за приемане на  България и Румъния в Шенген преди края на 2023 година.

Дебатът в Страсбург идва дни след измененията в Нидерландия – една от двете страни, дружно с Австрия, които стопираха България за Шенген предишния декември.

Трябва да се работи за доверието към България, сподели Николай Денков в Брюксел

Миналият петък нидерландският министър председател Марк Рюте подаде оставката на съдружното си държавно управление поради вътрешни непреодолими разлики по отношение на контрола на миграцията.

Предсрочните избори в страната се чакат през ноември, до тогава ще ръководи служебно държавно управление, ръководено още веднъж от Марк Рюте.

НАТО планува и основаване на нови структури по източния фланг

Сред нидерландските евродепутати даже и най-категоричните поддръжници за приемането на България и Румъния в Шенген се въздържаха от коментар дали е допустимо страната им да даде „ зелена светлина “ за присъединението, без да има постоянен кабинет.

Миналата седмица Европейска комисия разгласи, че стартира финалната фаза по прекратяването на Механизма за съдействие и инспекция, само че предложи двете страни да активизират всичките сили, с цел да продължат да убеждават страните членки да ги одобряват.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР