За пореден ден, заседанието на Народното събрание започна с изказване

...
За пореден ден, заседанието на Народното събрание започна с изказване
Коментари Харесай

ДПС не спира да беснее срещу Рашков заради изборите

За следващ ден, съвещанието на Народното събрание стартира с изявление на формалния водач на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Причината – негови въпроси към вътрешния министър Бойко Рашков по отношение на изборите.

Според Карадайъ, има „ дейности за оказан напън и тормоз от страна на Министерство на вътрешните работи по време на предизборната акция и в изборния ден ”. Той базира двата си въпроса на това умозаключение – че членове и симпатизанти на Движение за права и свободи подали " многочислени сигнали " за оказан полицейски напън. Конкретно – били викани в Министерство на вътрешните работи и принуждавани да подписват предупредителни протоколи с неразбираемо наличие. Затова и Карадайъ пита кой и какви инструкции дал от страна на Министерство на вътрешните работи " да бъдат привиквани без законово съображение да подписват предупредителни протоколи ". Съответно, вторият въпрос е дали има оказван напън и тормоз върху гласоподаватели, партийни членове, деятели на партии и претенденти за депутати.
Карадайъ нападна Бойко Рашков поради изборите: Незаконни арести, неприемливо
С недоволство от машинното гласоподаване блесна в първата си тирада пред новия парламент ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ – тъкмо по какъв начин...
Прочети повече
В отговор, Бойко Рашков показва категорично – не са давани инструкции от управлението на Министерство на вътрешните работи за осъществяване на съответни дейности към гласоподаватели, партийни членове, деятели на партии и претенденти за депутати. Не са известни случаи жители да са привиквани без законно съображение да подписват предупредителни протоколи, прибавя Рашков. И прецизира – досега няма постъпили сигнали за нарушавания, осъществени от служители на реда. Ако постъпят, ще има инспекция.

Още: Рашков се закани да съди Карадайъ за клюка

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР