За пореден ден продължава протестът на миньорите и енергетиците, които

...
За пореден ден продължава протестът на миньорите и енергетиците, които
Коментари Харесай

Енергетици и миньори продължават блокадите на Тракия и Подбалканския път

За следващ ден продължава митингът на миньорите и енергетиците, които са блокирали част от автомагистрала " Тракия ” сред Нова Загора и Чирпан.

Блокадата остава, макар че късно нощес Народното събрание одобри Пътната карта за климатичната индиферентност, която идва след съглашението с протестиращите. Според нея производството на ток от въглища в България без ограничаване ще продължи до декември 2038 година.

Протестиращите на автомагистралата късно нощес нямаха единна позиция във връзка с това по какъв начин ще продължи митингът. Днес следва на място да отидат синдикалисти, с цел да обяснят каква е тяхната реакция след решението на Народно събрание и дали в действителност това са тези съответни дейности, които желаеха да видят от страната, а освен обещания. Това е и залогът митингът да завърши.

Протестиращите неведнъж декларират до този миг, че ще освободят автомагистрала " Тракия ”, а и Прохода на Републиката, единствено в случай че видят, че страната е подхванала нужните дейности.

Енергетиците упорстват териториалните проекти, които към този момент са изпратени в Брюксел, да бъдат върнати в страната ни, с цел да бъдат ремонтирани, тъй че да дават отговор на техните условия, припомня Нова тв.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР