За пореден ден опровергаваме откровена лъжа на служебното правителство, превърнало

...
За пореден ден опровергаваме откровена лъжа на служебното правителство, превърнало
Коментари Харесай

ГЕРБ отговориха: Язовир Пазар дере е източен за 3 дни, манипулация на Радев

За следващ ден опровергаваме откровена неистина на служебното държавно управление, трансформирало се в избирателен щаб на кандидат-президента Румен Радев. Допреди няколко дни язовир " Пазар дере " не е бил " локва ". Той е бил съзнателно източен, с цел да може Кирил Петков да се снима на него и да заблуди обществото. Това съобщи претендентът за депутат в Стара Загора и досегашен министър на стопанската система Лъчезар Борисов.

Вчера служебният министър на стопанската система Кирил Петков разгласи, че ще подаде сигнал до прокуратурата за ремонта на язовира със средства от Държавната консолидационна компания (ДКК). По думите на Петков, откакто са дадени над 2 милиона за ремонта на " Пазар дере ", той е " локва с пластмасова бутилка ".

Лъчезар Борисов, който също отиде край язовира, изясни, че на обекта е инсталирана контролно-измервателна система, която да следи в действително време равнището на водата .

 Снимка: ГЕРБ

" От служебния избирателен щаб може би не знаят, че равнището може да се наблюдава и онлайн. Оттам ние разполагаме с графики, на които ясно се вижда по какъв начин на 31 май язовирът е цялостен. 3 дни по-късно обстановката тук е радикално друга. Затова питаме: кой подреди язовирът да бъде източен? Можем ли да чакаме това се случи и с други воеми с предизборна цел? ", попита той.

 Снимка: ГЕРБ

По думите на Лъчезар Борисов употребяваният на оборудването бетон е закупен на цени сред 88 и 95 лева, а не както твърди Петков за 250 лева

" В посочената от него сума влиза и полагането на бетона, труда на строителите, както и транспортните разноски. Освен това има и експертен съвет, който е одобрил всички разходи по плана ", уточни някогашният министър.

 Снимка: ГЕРБ

Според водачa на листата на ГЕРБ в Ловеч Николай Нанков на основни постове в страната са назначени скъпоплатени ревизори, които до този миг не са разкрили нито една неправда, само че за сметка на това са създали голям брой погрешни внушения.

 Снимка: ГЕРБ

" Държавната организация за метрологичен и механически контрол предписва на предприятието за ръководство и стопанисване на язовири да се източи водоемът. И на двете принципал е икономическият министър ", заяви Нанков и добави, че ремонтните действия по обекта са били извънредно наложителни, тъй като язовирът постоянно е преливал и е причинявал голям брой произшествия по минаващия наоколо републикански път София-Варна.

 Снимка: ГЕРБ
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР